Vitor Pereira'dan açıklamalar

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira kulüp televizyonuna özel açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Vitor Pereira'dan açıklamalar
 "Şehrin ve futbolun buradaki büyüklüğünden etkilendim. Fenerbahçe'den teklif gelince değerlendirmek istedim. Daha önce Beşiktaş'la oynayacağımız bir karşılaşma için Türkiye'ye gelmiştim ve buradan çok etkilenmiştim. Fenerbahçe taraftarından da haberim var. Avrupa'da adını duyurmuş bir topluluk". 
"Uzun yıllardır futbolun içinde olmamdan dolayı Türkiye, İstanbul ve Fenerbahçe'yi tanıyordum ama bazı arkladaşlarımla konuştum. Sıfırdan bana anlatın neler oluyor orada demedim tabii ki ama futbol oynamış isimlerle konuştum. Carvalhal ile konuştum daha önce Türkiye'de teknik adamlık yaptı. Mossoro ile konuştum öğrencimdi, Djalma ve Jimmy Durmaz'dan da bilgi aldım. Ambians, statlar, Türkiye'deki futbol kalitesi ile ilgili konuştuk ama benim de fikrim vardı. Avrupa'da izlemiştim Türk takımlarını bundan dolayı da fikrim vardı. Bazı derbileri de izledim. İyi bir seçim yaptım, bunu da ilk andan itibaren biliyorum. Şampiyon olmak kupalar almaya mecburuz. Fenerbahçe de benim gibi kazanmak için yoluna devam eden bir kulüp. Ben de bunun için yaşarım. Fenerbahçe de bunu için her şartı sağlayan bir kulüp, bunun için buradayım". 
1 numaralı hedefini açıkladı "Ofansif, agresif, oyunu domine eden, topa sahip bir takım istiyorum. Kişisel 1 numaralı hedefim bu. Taraftarın sevdiği oyun da bu. Taraftar böyle oyunları sever. Stadı doldurmak için onlara sebepler sunmalıyız. Bizim gözümüze hoş oyunlar sergiliyorlar, biz bu takımı desteklemeliyiz hissi olmalı onlarda. Kaliteli pas trafiği, topun bizde olması ve göze hoş gelen oyun benim istediğim. Taraftara ona o büyüyü, isteği vermeli ve iyi iş yapıyorlar mesajını almalıyız. İyi iş çıkartmışlar demeliler. Kazanan ve kazanmayı seven bir hocayım her zaman kazanmak ve kupalar almak istiyorum. Kariyerime kupalar eklemek istiyorum. Avrupa'da kupalar istiyoruz hedefimiz de bu. Avrupa'da başarılı olmak istiyorum ve kazanabildiğimiz kadar kupa kazanmak istiyorum". 
Futbolculardan beklentisi ne? "Her şeyden önce futbolculardan beklediğim kişisel hedeflerinden önce kulübün hedeflerini önde tutmaları. Herkesin kişisel hedefi vardır, benim de var ama kollektif hedefler daha önemlidir. Takımın hedefine saygı duymalıyız. Önce onlardan bunu bekleyeceğim. Futbol yetenekli isimlerle oynanır, buna da dikkat edeceğim. Ama oyuncu öncelikle sahada rahat olmalı, oynadığı oyundan keyif almalı. Keyif alacaklar ve iyi hissedecekler sahada, eğer ki tabii istediğimizi yaparsak... Bu yapıyı organize etmek zorundayız.
"Çalışan oynayacak çalışmayan olmayacak" Mücadeleyi seven biriyim. Antrenmanlarım yoğun ve rekabet içinde geçecek. Antrenmanda bunu sağlarsanız maçta da karşılığını alırsınız. Üst düzey rekabet ve çarpışma olacak antrenmalarda. Böylece karşılığını alacağız. İyi çalışanlar karşılığını alacaktır. Adil ve dürüst olmalısınız oyunculara karşı. Benim istediğimi veren istediğini alacaktır. Antrenmanda ne istediğimi görüp bunu verenler karşılığını alacaktır. Çalışan oynayacak çalışmayan olmayacak, Kriterim bu. Maça hazır olduklarını da görmem lazım. Maça hazır olan oynayacak. İyi bir liderlik yapmak da zorundayım. Saygılı dürüst olmalıyız. Oyuncular oynadıkları veya oynamadıkları zaman ne sebepten olduğunu bilmeliler. Bir sonraki maçta bunun için daha fazlasını vereceklerdir". 
"Türk'e benziyorum" "Zaten biraz Türk'e benziyorum. 3 oğlum var ve 21 yıldır evliyim, düzenli bir aile hayatım var. Sosyal hayatım yok. Benim için sosyal hayat; evden antrenmana, antrenmandan eve, sonra da stada... Tabii havaalanında da çok fazla zaman geçiriyorum. Ev antrenman havaalanı arasında bir hayatım var. Futbol çok fazla sosyal hayata izin vermiyor. Ben işime odaklanmayı ve çalışmayı çok seven biriyim. Kendimi işime adıyorum sonuna kadar. Bu yüzden de sosyal hayatım yok. Futbolla uyuyorum, futbolla kalkıyorum. Tüm hayatım futbol. Ailem, oğullarım, eşim de benle aynı şekilde yaşıyor. Ben işine tutkulu biriyim ve bu şekilde yaşıyorum. Beni tercih ettikleri için başkanımız Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum". 
Yardımcıları kimler olacak? "Çok zamandır benle çalışan 3 yardımcım var ve bunlar son derece güvendiğim, tüm başarıları beraber elde ettiğim insanlar. Artık birbirimizi gözü kapalı anlıyoruz. Onların da birbirleriyle iletişmleri kuvvetli. Yarışmacı ve rekabeti seven antrenörler. Felipe Almeida ile 15 yıldır beraberiz, kariyerimizi birlikte yürüttük. Luiz Migel de benle çalışacak. Hepsi spor hocaları, üniversite eğitimi alan kişiler. Ayrıca birlikte yaptık üniversite eğitimimizi. 15 senedir birlikte hareket ediyoruz. Porto akademisinde 8 sene hocalık yaptım, ders verdim. Profesörlüğüm ve hocalığımdan da çok şey öğrendim. Diğer hocamız ise video analizi yapacak bizimle. Üniversite hocası ve futbol antrenörü hepsi. Porto'da tecrübe edindik birlikte ve hepsinin spor lisanları da var. Çok iyi çalışan bir ekibiz, onları gayet iyi tanıyorum. Herkes sorumlulukları bilir, ben de sorumlulukları hafta içinde payşarım ve herkes ne yapacağını bilir. bu dinamikte herkes bir parçadır ve görevini yapar, bu şekilde de net bir çalışma ortamı ortaya çıkar. Gözü kapalı birbirimizi tanıdığımızdan işleri iyi şekilde yaparız. Onlar bu dinamikte olduğu sürece gayet iyi olacaklarını biliyorlar."
 "Kaptanlardan yardım bekleyeceğim" "Kararları da birlikte alacağız ama ekibin lideri olarak son karar her zaman bende olacak. Oyunculardan da beklentim olacak. Oyuncular arasında da liderler olmalı ve bana yardımcı olmalılar. Özellikle kaptanlardan yardım bekleyeceğim, buna ihtiyaç duyacağım. Kulübün parçalarını bir dişli gibi görmek zorundayız, başkandan personele kadar herkes görevini yapacak. Büyük kulüplerde bu tür sistemler vardır ve burası da büyük bir kulüp. Sağlık ekibinden başkana, yönetime kadar herkes dinamik bir güç olursa takım da güçlü olur. Fenerbahçe büyük bir kulüp bunu da hak ediyor".    Ajansspor

Yorumlar