Veteranlar SOMA için 'üç'lük attı, Galatasaray şampiyon oldu

Türkiye'de düzenlenen ilk ve tek veteran basketbol turnuvası olarak düzenlenen "Uluslararası Bergama Veteran Turnuvası" Bergama Belediyesi ve Barilla sponsorluğunda gerçekleştirildi.Efsane basketbolcuları, Bergama'da üçüncü kez bir araya getiren...

Google Haberlere Abone ol
Veteranlar SOMA için 'üç'lük attı, Galatasaray şampiyon oldu

Türkiye'de düzenlenen ilk ve tek veteran basketbol turnuvası olarak düzenlenen "Uluslararası Bergama Veteran Turnuvası" Bergama Belediyesi ve Barilla sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Efsane basketbolcuları, Bergama'da üçüncü kez bir araya getiren turnuvanın bu yılki sloganı "Bütün basketler SOMA için" oldu. Turnuva, basketbol severlerin büyük ilgisiyle karşılandı. Üç yıl önce basketbol dünyasının tanınmış isimleri Ufuk Akyüz, Burak Güner ve Fatih Dalay tarafından Türkiye'de 40 yaş ve üzeri basketbolcuları bir araya getrimek için düzenlenen "Uluslararası Bergama Veteran Turnuvası", bu kaz UNESCO dünya mirası adayı olan Bergama'da gerçekleştirildi.

Bu yıl 12 erkek ve 7 kadın takımının katıldığı turnuvada 250'ye yakın sprocu mücadele etti. Üç ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirilen turnuvaya Türk basketbolunun unutulmaz yıldızı Tamer Oyguç'un yanı sıra Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Türk Telekom takımının kaptanı milli oyuncu Hüseyin Beşok ile kadın basketbolunun en önemli yıldızlarından Galatasaray Odeabank ve A Milli Takımın oyun kurucusu Işıl Alben'in de katılması turnuvaya olan ilgiyi artırdı.

Turnuva sonunda +35 kadınlarda finalde As Bergama'yı 48-43 yenen Galatasaray şampiyon olurken, +40 erkeklerde de Basketbol Akademisi İstanbul'u uzatma sonunda 40-38 yenen Galatasaray şampiyonluğa uzandı. +45 erkeklerde ise tek devreli lig usulü oynanan müsabakaların ardından Bodrum Legends, İzmir Basket ve İzmir Veteranları'nı geride bırakan Basketbol Akademisi İstanbul birinci oldu.

Barilla tarafından verilen "Barilla En Değerli Oyuncu Ödülü"ne ise +35 kadınlarda Galatasaray'dan Şebnem Tümer, +35 erkeklerde yine Galatasaray'dan Çağatay Çırpıcıoğlu ve +45 erkeklerde de Basketbol Akademisi İstanbul takımının kaptanı Tamer Oyguç layık görüldüler.

Bergama Belediyesi ve Barilla'nın desteği ile gerçekleşen turnuvada, basketbol camiasının efsanevi eski oyuncularından kurulu veteran takımları, yakın zamanda Bergama'nın komşu ilçesi Soma'da yaşanan elim maden kazası nedeniyle sahaya, "Bütün Basketler SOMA için" parolası ile çıktılar. Turnuvada bu parola doğrultusunda Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ortak düzenlenen bağış kampanyası ile bir çocuğun dört yıllık eğitim masrafının sağlanacağı tutarda yardım toplandı.

Diğer yandan turnuvaya katılan veteran basketbolcular, Soma ve Kınık'ı ziyaret ederek maden şehitlerinin aileleriyle birlikte oldular ve onlara bir nebze olsun moral vermeye çalıştılar.

CİHAN

Yorumlar