Vergi kaçıran Bayern Münih başkanına 3,5 yıl hapis cezası

İsviçre'de banka hesabı bulunduğu ortaya çıkan Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness, kendini ihbar etmesine rağmen vergi kaçakçılığı nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Vergi kaçıran Bayern Münih başkanına 3,5 yıl hapis cezası

İsviçre'de banka hesabı bulunduğu ortaya çıkan Bayern Münih Başkanı Uli Hoeness, kendini ihbar etmesine rağmen vergi kaçakçılığı nedeniyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hoeness hakkında vergi kaçırdığı için açılan dava sonuçlandı. Münih Eyalet Mahkemesi, dört günlük duruşmanın ardından toplam 27 milyon Euro vergi kaçırdığı anlaşılan Hoeness'in ihbarını, eksik bilgi verdiği gerekçesiyle dikkate almayarak hapis cezası verdi. Kararın ardından Hoeness'in avukatları temyize gideceklerini açıkladı. Hoeness ise karar kesinleşinceye kadar serbest bırakıldı.

Almanya'nın dünyaca ünlü futbol takımı Bayern Münih'in Başkanı Uli Hoeness, vergi kaçırdığı gerekçesiyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Pazartesi günü Münih Eyalet Mahkemesinde başlayan davada, Hoeness'in ilk başta 3,5 milyon Euro vergi kaçırdığı zannedilirken, davanın ikinci gününde kaçırılan vergi miktarının 18 milyon Euro olduğu ve 3. gün devam eden duruşmada ise kaçırılan toplam vergi tutarının 27 milyon Euro olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine savcılık, ağır vergi kaçırma suçuyla dünkü son duruşmada Hoeness'e 5,5 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

Dünya liglerinde adını duyuran ünlü futbol takımının başkanının avukatları ise müvekkillerinin daha önce vergi kaçırdığını yetkili makamlara ileterek kendi kendisini ihbar ettiğine dikkat çekerek davanın durdurulmasını ya da tecilli hapis cezası verilmesini talep etti. Hoeness ise avukatlarının söylediklerinden başka söyleyeceğinin olmadığını ifade etti.

Davaya bakan hakimler, Hoeness'in ihbarındaki bilgeleri yetersiz bularak hapis cezası verdi. Hoeness'in avukatlarının kararı Karlsruhe'deki Federal Mahkemesi'ne taşıma hakkı bulunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda Alman maliyesi, Almanya'da vergi ödememek için paralarını İsviçre bankalarına yatıran zenginlerin peşine düşmüş, kendini şikayet eden vatandaşlara cezai yaptırımda bulunmayacağını açıklamıştı.

Hoeness'in avukatı Hanns Feigen, müvekkilinin İsviçre bankalarındaki tüm hesaplarını ortaya koyduğunu ve sadece biraz telaşa kapılarak ceza almaması için gerekli tüm işlemleri yapamadığını itiraf etti ve müvekkilinin dürüstçe vergisini ödeyenler arasında yerini almak istediğini kaydetti. Avukat Feigenn, Almanya'da vergi kaçırdığı için kendini ihbar edenler arasında dava açılan bir kişi olmadığına dikkat çekerek müvekkili hakkındaki tutuklama kararının askıya alınmasını talep etti.

Mahkemenin kararının Bayern Münih futbol takımı üzerinde ciddi etkileri olacağı belirtiliyor.

Kararın açıklanmasının ardından siyasi partilerden art arda basın açıklamaları geldi. Yeşiller Bavyera Fraksiyon Başkanı Margarete Bause, mahkemenin milyonlarca Euro vergi kaçırmanın ağır bir suç olduğunun tescillediğini ve bu konuda ünlü kişilere ayrımcılık yapılmadığını gösterdiğini duyurdu. Bavyeralı maliyelerin daha fazla personele ihtiyacı olduğunu savunan Bause, Hoeness vakasını gazetecilerin dikkatli araştırmalarının ortaya çıkardığını kaydetti.

Hür Seçmenler'den Florian Streibl, kararın dürüstçe vergi ödenmesi açısından taşıdığı önemine vurgu yaptı ve vergi kaçırmanın 'halk sporu' gibi algılandığı dönemin tarihe karıştığını açıkladı. Streibl ayrıca, Hoeness vakasının vergi kaçırdığını itiraf edeceklerin her şeyi açıkça bildirmeleri için örnek olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar