Vanlı kız öğrencilerin büyük başarısı

- Türkiye Bisiklet Şampiyonası'na ilk kez katılan liseli kızlar, elde ettikleri iki Türkiye Şampiyonluğu ile Van'ın ve ailelerinin gurur kaynağı oldu - Beden Eğitimi Öğretmeni Koç: - "Kızlarımızın zorlu turnuvadan iki kupayla ayrılmasıyla velilerin bakış açısı değişti. Artık öğrencilerimize daha fazla destek oluyorlar ve bu da bizi mutlu ediyor" - Bisikletçi Berivan Kutlutürk: - "Turnuvaya katılacağım zaman ailem izin vermedi. İl dışı olduğu için bu duruma sıcak bakmıyordu. İsteğim ve hocalarımın yardımıyla ailemi ikna ettim" - Veli Yertürk: - "Kızım giderken gözyaşlarımı tutamadım, çok duygulandım. Kızım ve arkadaşları iki birincilik aldıkları için onlarla gurur duyduk. İyi ki kızımı yollamışım"

Google Haberlere Abone ol
Vanlı kız öğrencilerin büyük başarısı


VAN (AA) - SITKI YILDIZ / ÖNDER ALTINAL - Van'da eğitim gördükleri okulda bisiklet takımına aileleri ikna edilerek kazandırılan 5 kız öğrenci, Türkiye Şampiyonası'ndan dereceyle dönerek hem ilin hem de ailelerinin gururu oldu.

Tuşba ilçesindeki Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 5 kız öğrenci, ailelerin olumsuz tutumuna rağmen öğretmenlerinin çabaları sonucunda yer aldıkları bisiklet takımıyla iki Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Vanlı kız öğrenciler, 13-15 Haziran 2016 tarihlerinde Konya'da düzenlenen ve 11 ilden sporcuların katıldığı Okul Sporları Bisiklet Türkiye Şampiyonası'nda genç kızlar A kategorisinde zamana karşı ve 20 kilometre yol yarışmalarında gösterdikleri başarının ardından gözlerini uluslararası yarışlara çevirdi.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Çorumlu Muzaffer Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında, okulda kız ve erkek bisiklet takımı kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Erkek takımını kısa sürede kurduklarını ancak kız takımını kurmakta ailelerin tutumu nedeniyle zorlandıklarını aktaran Koç, aileleri, okul idaresince takımda kadın öğretmen görevlendirmesiyle ikna ettiklerini kaydetti.

Kız bisiklet takımını öğrencilerinden Şevval Yertürk, Aleyna Akyürek, Gamze Nur Erçek, Özlem Gökeş ve Berivan Kutlutürk'ün katılımıyla oluşturduklarını belirten Koç, şöyle konuştu:

"İlk etapta veliler pek sıcak bakmadı. Müdürümüzün ve öğretmenlerimizin desteğiyle velilerimizi ikna ettik. Ailelere okulumuz müdürünün de takımda yer aldığını, bir kadın arkadaşımızın kızlar için takımda yer alacağını söyledik. Zaten İngilizce öğretmenimiz Tuğba Kurt da bizimle beraber Konya'ya geldi. Bir kadın arkadaşımızın da ekipte olması velilerin görüşünü etkiledi. Kızlarımızın zorlu turnuvanın sonunda iki kupa ile ayrılmasıyla da velilerin bakış açısı değişti. Artık öğrencilerimize daha fazla destek oluyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra herhangi bir sorun ve sıkıntı yaşamadan öğrencilerimizle yarışmalara daha rahat katılacağız."

Bisiklet takımının kurulmasının ardından malzeme ve ekipman konusunda yaşadıkları sorunu Tuşba Kaymakamı Musa Sarı'nın desteğiyle çözdüklerini ifade eden Koç, kızlar takımı haricinde erkekler A kategorisinde de Türkiye altıncılığını elde ettiklerini anlattı.


- Aileler destek verince şampiyonluk geldi


Bisiklet takımı oyuncularından Berivan Kutlutürk, bisiklet sürme hevesi ve güzel bir aktivite olması nedeniyle takıma katıldığını söyledi.

Şampiyonaya gidecekleri dönemde babasının karşı çıkması nedeniyle üzüldüğünü anlatan Berivan, şunları kaydetti:

"Turnuvaya katılacağım zaman ailem izin vermedi. Beni başka alanlara yönlendirmek istediler. Babama ilk söylediğimde yarışmamı istemedi. İl dışı olduğu için bu duruma sıcak bakmıyordu. İsteğim ve hocalarımın yardımıyla ailemi ikna ettim. Şampiyon olunca ailem çok sevindi. Bana bundan sonra da destek vereceklerini söylüyorlar. Benim de öz güvenim arttı. Bundan sonra bu alanda kendimi daha fazla geliştirmek için çalışmalara devam edeceğim."

Okulun 11. sınıf öğrencisi Şevval Yertürk ise turnuvaya başta ailesi olmak üzere öğretmen ve arkadaşlarının desteğiyle kısıtlı imkanlara rağmen çok iyi hazırlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Böyle bir etkinlikte olduğum için mutluydum. Hocam ve ailemin desteğiyle çalışmalara başladık. Antrenmanlar çok yorucu ve zorlu geçti. İmkanlar ve alan pek yeterli değildi. Buna rağmen inandık ve başardık. Konya'ya gittiğimizde gözümüz korktu aslında. Rakiplerimizin çoğu kulüp öğrencisiydi. Kıyafet ve aksesuarlarıyla tam bir takım halindeydiler. Bazı eksiklerimiz olsa da 'başaracağız' dedik ve kazandık."

Şevval'in annesi Nuran Yertürk de okul müdürü ve hocaların, kızların yanında olacağını öğrendikten sonra eşiyle kızlarının şampiyonaya gitmesine izin verdiğini anlattı.

Yertürk, "Kızım giderken gözyaşlarımı tutamadım, çok duygulandım. Kızım ve arkadaşları iki birincilik aldıkları için onlarla gurur duyduk. İyi ki kızımı yollamışım. Her zaman kızımın arkasında olacağım. Kızımın başarısı bir anne olarak beni mutlu etti ve gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Konya'daki şampiyonayla hayatlarında çok önemli değişikler yaşadıklarını anlatan Aleyna Akyürek, Gamze Nur Erçek ve Özlem Gökeş, gelecek yılki yarışmalarda da yeni başarılar elde ederek, Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istediklerini söyledi.

Yorumlar