VakıfBank'ın Hollandalısı Robin de Kruijf, yeni takımına güveniyor

Şampiyonlukla tamamladığı 2013-2014 sezonun ardından transfer çalışmalarını hızlandıran VakıfBank'ın ilk imzayı attırdığı Hollandalı Robin de Kruijf iddialı konuştu.VakıfBank'ın dış transferde ilk imza attırdığı Hollandalı orta...

Google Haberlere Abone ol
VakıfBank'ın Hollandalısı Robin de Kruijf, yeni takımına güveniyor

Şampiyonlukla tamamladığı 2013-2014 sezonun ardından transfer çalışmalarını hızlandıran VakıfBank'ın ilk imzayı attırdığı Hollandalı Robin de Kruijf iddialı konuştu.

VakıfBank'ın dış transferde ilk imza attırdığı Hollandalı orta oyuncu Robin de Kruijf, yeni bir ülkede, yeni bir şehirde ve takımda olması ve hissettiklerini açıklarken, "Yeni bir kültürle, yeni bir dille tanışacağım için gerçekten heyecanlıyım. Şu anda burada bulunmak, VakıfBank ile sözleşme imzalamak da heyecanımı mutlulukla birleştiriyor." dedi.

Birçok transfer teklifi almasına rağmen VakıfBank'ı ve Türkiye'yi tercih etmesinin önemli sebepleri olduğunu da belirten Robin de Kruijf, "Bana göre VakıfBank dünyanın en iyi takımlarından biri. Oldukça iyi bir antrenör ve oyuncu kadrosuna sahipler. Giovanni Guidetti hakkında da çok olumlu şeyler duydum. Ligde özellikle İstanbul'da çok iyi takımlar olduğunu da biliyorum. VakıfBank gibi bir takımın beni kadrosuna dahil etmek istemesi de beni ayrıca gururlandırdı. Ben de kariyerim için en doğru yerin burası olduğuna karar verdim." diye konuştu.

Robin de Kruijf, 15 numaralı formayı giymek istemesinin özel bir sebebinin olup olmamasının sorulması üzerine ise "Geçen yıl İspanya'da trajik bir şekilde hayatını kaybeden arkadaşım Ingrid Visser 15 numaralı formayı giyerdi. Onun anısını yaşatmak adına ben de VakıfBank'ta bu numarayı tercih ettim." diye cevap verdi.

VakıfBank'ın son yıllara damgasını vuran, sürekli olarak finallerde yer alan bir takım olmasının da tercihinde önemli rol oynadığını belirten Robin de Kruijf, sözlerine şöyle devam etti:

"Böyle bir takımda forma giyecek olmak heyecan verici. Bu takıma neler katabileceğimi tahmin edebiliyorum. VakıfBank, dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu ispatlamış durumda. Benim için buradaki tek beklenti, en iyi olduğumuzu bu yıl da dünyaya göstermek olacaktır. Bu amaca katkı sağlamayı çok istiyorum. Geçtiğimiz sezon İtalya'da final oynama tecrübesi edindim. Takımım Piacenza ile İtalya'daki tüm kupaları kazanmayı başarmıştık."

Hollanda, Almanya ve son olarak İtalya liginde mücadele eden Robin de Kruijf, Türkiye Ligi için düşüncelerini anlatırken ise "Hollanda Ligi ile burayı kıyaslamam mümkün değil. Orada iyi bir lig olduğunu söyleyemem." şunları söyledi:

"Almanya ise benim için bir sonraki adımı atabilmek adına önemli bir seçimdi. Orada çok şey öğrendim. Ancak İtalya Ligi ise Türkiye Ligi ile kıyaslanabilecek bir yer. Oradaki takımlar, oynanan voleybol ve lig profesyonelliğin en üst seviyelerinde.

Burada önümüzdeki sezon neler yaşanacağını bugünden kestiremiyorum ancak Eczacıbaşı, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi önemli rakiplerimiz olduğunu biliyorum. Onlar da kesinlikle dünyanın önemli takımları arasında yer alıyor. Bu ekipler de şu anda İtalya'daki pek çok takımdan daha iyi seviyede yer alıyor."

Hollanda Milli Takımı'nın bir oyuncusu olarak Türk Milli Takımı'ndaki oyuncular ve genel olarak Türk takımı hakkındaki görüşünün sorulması üzerine ise Robin de Kruijf şöyle cevap verdi:

"Türk Milli Takımı pek çok artısı bulunan, Neslihan, Naz ve burada MVP seçilen Gözde gibi çok önemli isimlere sahip olan bir ekip. Bu takıma karşı sahada yer almak, onlarla birlikte voleybol oynamak beni ve arkadaşlarımı her zaman mutlu etmiştir. Bu duyguyu her takıma karşı yaşamak mümkün olmuyor."

Son olarak VakıfBank ailesine ve taraftarına da seslenen Robin de Kruijf, "VakıfBank forması giymek benim için oldukça gurur verici. VakıfBank'a bana güvendiği ve bu harika takımın, ailenin bir parçası olma şansı verdiği için çok teşekkür ederim. Bu takım için elimden gelen her şeyi vereceğimden emin olabilirler." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar