VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA'yı 3-0'la geçti

Salon: İzmir Atatürk Voleybol SalonuHakemler: Onur Hoşnut, Tayfun ŞenerEczacıbaşı VitrA: Esra (4), Büşra (7), Neslihan (10), Usic (8), Poljak (8), Asuman (-), Gülden (L), Şeyma (1), Havelkova (-)VakıfBank: Gözde (11), Bahar (4), Brakocevic (14), Costagra.

Google Haberlere Abone ol
VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA'yı 3-0'la geçti

Salon: İzmir Atatürk Voleybol Salonu
Hakemler: Onur Hoşnut, Tayfun Şener
Eczacıbaşı VitrA: Esra (4), Büşra (7), Neslihan (10), Usic (8), Poljak (8), Asuman (-), Gülden (L), Şeyma (1), Havelkova (-)
VakıfBank: Gözde (11), Bahar (4), Brakocevic (14), Costagrande (11), Fürst (13), Naz (1), Gizem Ö. (L), Çağla (-), Güldeniz (-), Kübra (1)
Setler: 19-25, 22-25, 25-27
Süre: 79 dakika (24, 25, 30)

Dünya ve Avrupa Şampiyonu VakıfBank, Teledünya Süper Kupa Dörtlü Finalleri’nin ikinci maçında Eczacıbaşı VitrA ile karşılaştı. Rakibini 3-0 mağlup eden son şampiyon sarı-siyahlılar kupada ikide iki yaparak son maç öncesi 6 puana ulaştı. VakıfBank, finallerin son maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak.

VakıfBank, İzmir’de düzenlenen Süper Kupa Dörtlü Finalleri’nin ikinci maçında Eczacıbaşı VitrA ile oynadı. Son Türkiye Şampiyonu VakıfBank, rakibini 3-0 geçmeyi başardı ve bu sonuçla Eczacıbaşı ile oynadığı son 13 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sarı siyahlılar, yarın kupanın son maçında Fenerbahçe ile oynayacak.

Eczacıbaşı karşısında galibiyete ulaşan VakıfBank, rakibi önünde ilk sete hızlı başladı. Birinci teknik molaya 8-2 ile giren VakıfBank, avantajını koruyarak ikinci teknik molada da 16-10’u buldu. Setin sonuna kadar üstünlüğünü devam ettiren sarı siyahlılar, 25-19’la 1-0 öne geçti. Açılış setinde VakıfBank’ta Carolina Costagrande 5, Christiane Fürst de 4 sayı elde etti.

Müsabakanın ikinci setine de ağırlığını koyan VakıfBank, rakibi karşısında 25-22’lik sonuç alarak 2-0’ı yakaladı. Bu sette VakıfBank adına kaptan Gözde Sonsırma, Jovana Brakocevic ve Christiane Fürst 4’er sayı kaydetti.

VakıfBank, dengeli giden üçüncü sette 6-8 geride girdiği teknik molanın ardından oyuna ağırlığını koydu. Oldukça çekişmeli geçen setin sonunda 27-25 ile galip ayrılan sarı siyalılar, 3-0’la turnuvada ikinci galibiyetini aldı. Üçüncü sette VakıfBank adına oyuna giren genç oyuncular Kübra Akman ve Çağla Akın kazanılan maçta büyük katkı sahibi oldu.

Son Türkiye Şampiyonu VakıfBank’ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları 14 sayıyla Jovana Brakocevic ve 13 sayı ile Christiane Fürst oldu. 11’er sayı kaydeden kaptan Gözde Sonsırma ve Carolina Costagrande de büyük takdir topladı.

Eczacıbaşı VitrA karşısında alınan galibiyet sonrası düşüncelerini dile getiren VakıfBank Baş Antrenörü Giovanni Guidetti, "Takım olarak önemli bri galibiyete imza attık. İlk ve ikinci sette harika oynadık fakat ikinci setin sonu ve üçüncü setin başında biraz düşüş yaşadık. Bu dakikadan sonra kenardan gelen oyuncularımızın katkısıyla sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Tüm oyuncularımı ve teknik ekibimi bu güzel galibiyet nedeniyle kutluyorum. Yarın da Fenerbahçe karşısında önemli bir maça çıkacağız." diye konuştu.

Teledünya Süper Kupa Bayanlar Dörtlü Finali’nde oynanan günün ikinci ve son karşılaşmasının ardından puan durumu şu şekilde;

TAKIMLAR    O    G    M    A    V    P
1. VakıfBank    2    2    0    6    0    6
2. Fenerbahçe    2    2    0    6    2    5
3. Eczacıbaşı VitrA    2    0    2    2    6    1
4. Galatasaray Daikin    2    0    2    0    6    0
CİHAN

Yorumlar