Uzun mesafe yüzmede başarılı performanslar

- Cebelitarık Boğazı'nı 5 saat 10 dakikada geçen Ayşe Yasemin Yıldırım, bu başarıyı elde eden ilk Türk kadın yüzücü unvanını elde ederken, Emre Erdoğan ve Ragıp Vural Tandoğan, Manş Denizi'ni geçen 10. ve 11. Türk sporcular oldu

Google Haberlere Abone ol
Uzun mesafe yüzmede başarılı performanslar

ANKARA (AA) - Yüzmede yaz yarışlarının sonuna yaklaşılırken, uzun mesafe yüzücülerinin yurt dışında başarılar elde ettiği bildirildi.

Türkiye Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Cebelitarık Boğazı'nı 5 saat 10 dakikada geçen Ayşe Yasemin Yıldırım, bu başarıyı elde eden ilk Türk kadın yüzücü unvanını elde ederken, Emre Erdoğan ve Ragıp Vural Tandoğan, Manş Denizi'ni geçen 10. ve 11. Türk sporcular oldu.

Avrupa ile Afrika'yı birbirinden ayıran Cebelitarık Boğazı'nda yüzen Ayşe Yasemin Yıldırım, kendisine eşlik eden takım arkadaşları Kamil Resa Alsaran, Ragıp Vural Tandoğan ve Gürkan Ali Gülyüz ile mesafeyi 5 saat 10 dakikada katetti.

Antrenör Kamil Resa Alsaran'ın gözetimindeki, Karşıyaka Spor Kulübünden Emre Erdoğan ve Yeşilyurt Kulübünden Ragıp Vural Tandoğan, Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni geçerek bunu başaran 10. ve 11. Türk sporcular oldu.

Ayrıca yine Kamil Resa Alsaran'ın çalıştırdığı, Nesrin Olgun Arslan, Ayşe Yasemin Yıldırım, Rengin Ergin Börekçi, Çilem Çelik, Beyza Kordan ve Bengisu Avcı'dan oluşan kadın takımı, İtalya'nın Capri Adası ile Napoli Limanı arasında yapılan 36 kilometrelik maratonu, 19 saat 56 dakikada tamamlamayı başardı. Emre Erdoğan'ın mücadelesi 9 saat 35 dakika, Ragıp Vural Tandoğan'ın ise 14 saat 50 dakika sürdü. Emre, sakatlığına rağmen uluslararası alanda sezonun en iyi derecesine imza attı.

Osman Akkuş, Caner Aspava, Cemal Şevket, Hasan İlker ve Mehmet Korkut'tan oluşan Kıbrıs Aspava Spor Kulübü sporcuları da takım halinde Manş Denizi'ni 11 saat 50 dakikada katetti.

Uzun mesafede başarılı bir sezon geçiren sporculara, 7-9 Ekim 2016 tarihlerinde Marmaris'te yapılacak Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası'nda başarı plaketi takdim edileceği kaydedildi.

Yorumlar