Urfalı kızlar ön yargıları "raketlerle" kırıyor

- Türkiye Tenis Federasyonu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Doğu Kulüpleri Takım Şampiyonası'nda birinci olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün kız oyuncuları, ön yargılara rağmen mücadelelerinden ödün vermiyor - Başarılarını devam ettirip Türkiye ve Avrupa'da madalyalar kazanmayı amaçlayan kızların en büyük hedefi ise milli takım formasıyla başarılar yakalamak

Google Haberlere Abone ol
Urfalı kızlar ön yargıları "raketlerle" kırıyor


ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - Türkiye Tenis Federasyonu tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Doğu Kulüpleri Takım Şampiyonası'nda şampiyon olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün kız oyuncuları, başarılarını devam ettirip Türkiye ve Avrupa'da madalyalar kazanmak istiyor.

Kentin dezavantajlı mahallelerinde oturan ve ön yargılara rağmen mücadele azminden ödün vermeyen kız oyuncuların en büyük hedefi ise milli takım formasıyla başarılar yakalamak.

Malatya İnönü Üniversitesinde düzenlenen ve 17 ilden 54 takımın katıldığı turnuvada birinci olan Urfalı genç raketler, gerçekleştirilecek yeni hamlelerle daha önemli başarılara imza atmayı amaçlıyor.

Takım kaptanı Emine Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tenisi çok sevdiği için hayallerinin peşinden gittiğini söyledi.

Yaşadıkları Bağlarbaşı Mahallesinde tenisin çok bilinen bir spor olmadığını dile getiren Emine, başarıların ardından çevresindekilerin de bu durumu kabullenmeye başladığını aktardı.

Emine Çiftçi, bu yıl liseyi bitirip, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hocamızın desteğiyle bugünlere geldik. Aslında küçüklükten itibaren spora merakım vardı. En başta voleybol oynuyordum, daha sonra tenise merak saldım. Ortaokuldan beri tenis oynuyorum. Bu branşla 6 yıldır uğraşıyorum. Milli takıma gittim. Ayrıca hocamız sağ olsun İstanbul'da gerçekleştirilen TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'na bizi götürdü. Orada ünlü tenisçileri canlı izleme fırsatı yakaladık. Bundan sonra da teniste daha önemli başarılar elde etmek istiyorum. Bunun için gayret edeceğim. İnşallah ülkemizde tenisin daha da başarılı olmasına katkı sağlayabilirim."


- Emine: "Elime raketi aldığım anı unutamıyorum"


Oyunculardan 14 yaşındaki Gülistan Hurma da 8 yaşında tenise başladığını, başarılarının ardından tenise olan ilgisinin daha da arttığını ifade etti.

İlk olarak beton basketbol sahalarında antrenmanlar yaptıklarını, bu nedenle sürekli dizlerinin kanadığını anlatan Gülistan, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kortlarla tanıştıklarını belirtti.

Gelecekte dünya çapında bir tenisçi olmayı hayal ettiğini vurgulayan Gülistan Hurma, "Diğer sporlardan farklı olması beni bu spora bağladı. Elime raketi aldığım anı unutamıyorum, sanki onunla her şeye kavuşmuş gibiydim. Hedeflerim çok büyük, inşallah bunları gerçekleştirebilirim. Hocamızın desteğiyle buralara gelebildik. Artık kortlara girebiliyoruz. 5 yılda hayatımda çok şey değişti. Bu sporun içinde olduğum için çok mutluyum." diye konuştu.


- "Tenisteki başarılarıyla özel okula gittiler"


Tenis il temsilcisi ve takım antrenörü Faysal Uyar ise gençlik merkezlerine gelen ve yetenekli olduğunu gördüğü kızları takıma kazandırdığını dile getirerek, 3 yıldır önemli aşamalar katettiklerini söyledi.

Başta kendi çabasıyla kızları tenisle buluşturduğunu anlatan Uyar, birçok ailenin önceleri çocuğunu spora göndermek istemediğini ancak zamanla elde ettikleri başarılarla mahalle baskısını yendiklerini kaydetti.

Uyar, şunları kaydetti:

"Basketbol sahalarında çalışmalara başladık. Tenisin burada da olabileceğini düşündük. Sonra federasyonun düzenlediği turnuvalara katıldık. Zor zamanlar geçirdik. Kendi özel arabamla öğrencileri Devteşi Mahallesinden her gün toplayıp idmana alıyordum ve bu şekilde önemli başarılar elde edildi. Kızlar bu sayede özel okullarda ücretsiz eğitim gördüler. Fadile Çılpan ve Gülistan Hurma burslu olarak özel okula gitti. Süheyla Subaşı, Zeliha Çılpan, Emine Çiftçi ise spor lisesine girdi. Çalışmalarımız sayesinde 3 yıldır doğu liglerinde şampiyon olduk. Neticede Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle güçlendik, daha üst seviyelere gelme şansını yakaladık. Çok turnuva var ve milli takıma sporcu gönderebilmek için hepsine gitmeniz gerekiyor. Tenis okyanus gibi bir spor, ne kadar giderseniz sonuca ulaşamazsınız. Desteklerle Şanlıurfa'dan Çağla Büyükakça gibi sporcular çıkarmak istiyoruz."

Tenisin zorlu bir spor olduğunu dile getiren Uyar, "Hedefimiz büyük. Eskiden her şey ütopik geliyordu çünkü bu zor bir spor. Ayrıca buna ailelerin iknasını da ekleyince daha da zorlandık. Çünkü bir çoğunun o yaştaki yakını evlilik hazırlığında. Böyle olunca insanları ikna etmek kolay olmadı. Bin kişilik elemenin ardından bu arkadaşlarımızı seçtik. Başarıyı görünce aileler de ikna oldu. Birçok oyuncumuz, tenis dersi verip para da kazanıyor. Tenis vesilesiyle birçok imkana sahip oldular daha güzel şeylere imza atmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Reşat Özmen ise oyuncularıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Başarının tesadüf olmadığını aktaran Özmen, yapacakları yeni tesislerle Türkiye ve Avrupa'da şampiyonlar yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Yorumlar