Ünye’nin adını Dünya’ya duyurdular

Muay Thai, Wushu dallarında yarışan minikler Dünya, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları ile Ünye’nin adını Dünya’ya duyurdular.Muay Thai dalında dövüşen Seda Kargoğlu Dünya Şampiyonluğu, Nesrin Yılsız Wushu Balkan 2.si, Nursena Elvan...

Google Haberlere Abone ol
Ünye’nin adını Dünya’ya duyurdular

Muay Thai, Wushu dallarında yarışan minikler Dünya, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları ile Ünye’nin adını Dünya’ya duyurdular.

Muay Thai dalında dövüşen Seda Kargoğlu Dünya Şampiyonluğu, Nesrin Yılsız Wushu Balkan 2.si, Nursena Elvan Çamyar Muay Thai Türkiye Şampiyonluğu ve Kader Yıldız Wushu Türkiye Şampiyonluğu ile Ünye’nin adını dünyaya duyurular. Minik şampiyonlar, bu sevinçlerini paylaşmak için Ünye Ticaret Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor’u makamında ziyaret ettiler.

"BİZİM SPORUMUZ DÖVÜŞ DEĞİLDİR"

Şampiyonların hocaları Kenan Balcıoğlu, “Sporcularımız arasında 3-4 yıllık ve sporcularımız var. Yaşları küçük ama hünerleri çok büyük. Müsabakalarda gösterdikleri üstün performans ve kazandıkları şampiyonluklar ile Ünye’nin adını, ilimizin adını Türkiye’ye, Balkanlara ve hatta dünyaya duyurdular. Bizim sporumuz dövüş değildir. Dövüşün olduğu yerde biz olmayız. Bazıları öyle algılayabiliyorlar. Sporcularımızın kazandıkları başarıları sizin gibi Ünye’nin büyük taşları ile paylaşmak istiyoruz. Çünkü ilçemizin adını yaptıkları spor ile bu arkadaşlarımız dünyaya duyurdular. Buna sizin de bizim de çok ihtiyacımız vardır.” şeklinde konuştu.

"SİZLER İNSANLARI SOKAKLARDAN KURTARIYORSUNUZ"

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor ise, “ Sizin mücadeleniz spor için Ünye’de çok eskiye dayanıyor. Belki bizim spor deyince aklımıza hemen futbol geliyor. Sporunu diğer dallarını unutur hale geldik ama sizler en azından ilçemizde olma adına, bu unutkanlığı kırıyorsunuz hem de ilçemizin adını bu tür başarılar ile dünyaya duyuruyorsunuz. Allah utandırmasın. Biz ÜTSO olarak elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışırız. Sizler bir yönü ile çocuklardaki yetenekleri, başarıları ortaya çıkarıyorsunuz. Sizin sayenizde çocuklar kendindeki yeteneğe inanamıyor. Şöyle bir sahile baktığımızda insanların ne kadar da boş şeyler ile uğraştıklarını görüyoruz. Bizim gözümüzü kapamamız ile bunlar ortadan kaybolmuyor. Sizler değişik dallarda çocukların yeteneklerini ortaya çıkararak aynı zamanda çocukları sokaklardan kurtarıyorsunuz. Sizin gibi birçok girişimcinin sayesinde spor olsun, diğer yeteneklerde olsun, insanlar kendi yeteneklerini fark ederek boş işlerle de zaman geçirmiş olmuyorlar.” diye konuştu.

Minik sporcularla ÜTSO Başkanı Durmuş Zor hatıra fotoğrafı çektirdi. Şampiyonlara ÜTSO olarak da destekçi olacaklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar