Ünlü tenis uzmanı Maccurdy, Trabzon'da incelemelerde bulundu

Spor Bakanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen proje kapsamında dünyaca ünlü Amerikalı tenis uzmanı Doug Maccurdy ile Türkiye Tenis Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Onur Binay, Trabzon’da incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü tenis uzmanı Maccurdy, Trabzon'da incelemelerde bulundu

Spor Bakanlığı ve Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen proje kapsamında dünyaca ünlü Amerikalı tenis uzmanı Doug Maccurdy ile Türkiye Tenis Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Onur Binay, Trabzon’da incelemelerde bulundu. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri kapsamında başlatılan projenin koordinatörü ve direktörlüğünü de yapak olan Maccurdy, Trabzon’a genel seviyeyi görme, projeleri üretmeden önce ne seviyede sporcu ve antrenör ekibi ile çalışacağını gösterme ve tesislerin fiziki şartlarını incelemek için geldiği belirtildi.

Doug Maccurdy’nin dünyanın bir numaralı uluslararası tenis geliştirme uzmanı olduğunu belirten Türkiye Tenis Federasyonu Teknik Kurul başkanı Onur Binay, “Doug Maccurdy 4 yıl boyunca Amerika’da oyuncu gelişimci sorumlusu olarak çalıştı, ayrıca ülkedeki sporcu gelişim programlarını yönetti. Son dönemlerde ise Asya ile ilgili görevlerde bulundu. Tayland, Çin, Hindistan ve Kore’de sporcu gelişim programlarını kurdu ve yönetti. Nisan ayına kadar Kore ile sözleşmesi bulunan Doug Maccurdy, nisan ayından itibaren resmi olarak artık Türkiye’de oyuncu gelişimci sorumlusu olarak görev yapacak.” dedi.

Maccurdy’nin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) projesinde görev alacağını anlatan Binay, şöyle devam etti:

(TOHM) kapsamında Trabzon, Mersin ve İzmir’de 3 merkez bulunuyor. Bu 3 merkezde özellikle Trabzon ve Mersin’de 14 yaş altı sporcuların gelişi programlarını oluşturulacak ve onların işleyişinden sorumlu olacak. İzmir’de hem alt yapıya yönelik projeler yürütürken, orada bulunan çok sayıdaki milli tenisçilerin üst yapı programlarını da eş zamanlı olarak yürütecek. Trabzon ve Mersin illerini bölgesel olarak düşünüyoruz. Sadece Trabzon ili içerisinde değil, burayı tüm Karadeniz bölgesini kontrol edebilecek, buradaki yetenekli sporcuları tarayıp gelişimlerine olanak sağlanabilecek bir yapı kuracağız. Aynı şekilde Mersin’de de bölgesel olarak sporcu taraması yapacağız.”
CİHAN

Yorumlar