"Üniversiteler Fair Play Kervanı Paneli"

- TMOK ile UÜ Spor Bilimleri Fakültesinin organizasyonunda, üniversite öğrencilerine fair play ruhu anlatıldı

Google Haberlere Abone ol
"Üniversiteler Fair Play Kervanı Paneli"


BURSA (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Spor Bilimleri Fakültesinin düzenlediği "Üniversiteler Fair Play Kervanı Paneli", Bursa'da yapıldı.

Üniversitenin Görükle Yerleşkesi'nde, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Salonu'ndaki panelde, Dünya Fair Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, komisyon başkanı Murat Özbay, başkan yardımcısı Doç. Dr. Bilge Donuk, komisyon üyeleri Teoman Güray, Semra Demirer, Sevim Gülü ile milli maraton şampiyonu İsmail Akçay, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Ahmet Ayık hazır bulundu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, panelin açılışında yaptığı konuşmada, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bursaspor 11 Yaş Altı Futbol Takımı'nın fair play ödüllerine layık görüldüğünü hatırlatan Ulcay, şöyle devam etti:

"Antrenörlerinin isteğinin yanı sıra kendilerinin de arzularıyla gerçekleştirdikleri olayın ardından bu ödüle sahip oldular. Genç bedenlerin gelişmesi açısından sporun ne kadar çok önemli olduğunu hatırlatmaya gerek yok. Hepimizin sporla bir şekilde ilgilenmesi gerekiyor. Sporun savaş olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Fair play ödülleri alan Bursaspor U11 takımımızı bir kez daha tebrik ediyorum."

Arıpınar da Bursasporlu miniklerin aldığı ödülün çok önemli olduğunu dile getirdi.

Spor adamları, antrenörler ve gençlere fair play ruhunu yayma çağrısında bulunan Arıpınar, "Hakan Çalhanoğlu, Bayern Leverkursen'de oynarken Schalke 04 ile oynanan maç öncesi sahaya atılan ekmeği öpüp başına koyduktan sonra bir kenara bırakmıştı. O tutumu dünya medyasında da büyük yankı uyandırmıştı. Bu fair play ruhudur." diye konuştu.

Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) "2015 IOC Başkanı Gençler Ödülü" ile Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) "2015 Fair Play Meşalesi Ödülü"nü alan Bursaspor 11 Yaş Altı Futbol Takımı oyuncularına, toplantıda çeşitli hediyeler verildi.

Yorumlar