Ünal Aysal: En büyük sorun yabancı kuralı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yabancı kuralı olmasaydı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözü verebileceğini ve en büyük sorunun yabancı kuralı olduğunu söyledi.Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Aysal, transfer...

Google Haberlere Abone ol
Ünal Aysal: En büyük sorun yabancı kuralı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yabancı kuralı olmasaydı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözü verebileceğini ve en büyük sorunun yabancı kuralı olduğunu söyledi.

Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Aysal, transfer çalışmaları konusunda en büyük sorunun yabancı sınırlaması olduğunu ifade ederek, "Bütün kulüplerin de şu anda mevcut fazla yabancısı var." dedi.

Bu yabancıları ne şekilde değerlendirebileceklerini, hangilerini tutacaklarını ya da hangilerini tutmayacaklarını, gönderdiklerinin yerine kimleri koyacaklarını bilemediklerini belirten Aysal şöyle devam etti:

"Getirilen yabancı bir yerde tutarsız. Bir de her pozisyon için iki yabancı tutmuyoruz her pozisyona bir yabancı koyuyoruz. Demek ki bir yabancıyı çıkaracaksak yedek kulübesinde oturanın hiçbir anlamı kalmıyor. 5 yabancıyla oynamak durumundayız. Bu açıdan görevimiz oldukça zor. Ama bu olay taktiksel olduğu kadar matematiksel bir olay. Hesap kitap olayı. Bunlara son derece dikkat etmemiz gerekiyor. Son günlerde UEFA'dan hafif bir uyarı aldık. Bunları da göz ardı edemiyoruz. Bunların bazında yapılabileceğin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

Ünal Aysal, gelecek sezon uygulacak '5+3 yabancı statüsünden memnunum' diyebilecek bir kulübün çıkacağını düşünmediğini kaydetti.

'YABANCI KURALI OLMASAYDI ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI SÖZÜ VERİRDİM'

Ünal Aysal, Türkiye'de yabancı kuralı olmasaydı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözü verebileceğini iddia ederek, "Yabancı kuralı sınırı olmasaydı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözü verebilirdim ama önümüzde böyle bir engel var. Bu sözü bugünki şartlar altında vermem mesuliyetsizlik olur. Umarım yabancı kuralını çözmek için 30 yıl beklemeyiz." diye konuştu.

Türkiye'de tüm kulüpler sıfır yabancı ile oynayacaklarsa buna da hazır olduklarını vurgulayan Başkan Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki tüm kulüpler sıfır yabancıyla oynayacaklarsa biz buna hazırız. Ama yurtdışında bunun çıkartacağı neticeler son derece felaketlere yol açabilir. Dışarıdaki yarışacağımız kulüplerin aynı silahlarla yarışmadığı ortada. Bizim karşımızda 10 yabancıyla oynanan ve dünyanın en iyi 10 yabancısıyla oynayanlar varken, Türkiye'nin en iyi 10 oyuncusuna baktığımız vakit bizim peşinen bu yarışmaları kaybedeceğimiz çok açık."

FENERBAHÇE İLE YAŞANAN SIKINTILAR

Öte yandan Fenerbahçe ile aralarında yaşanan sıkıntılardan da bahseden Başkan Ünal Aysal, "Fenerbahçe ile aramızdaki aslında devamlı bir sıkıntı değil olmaması da gerekiyor. Bir periyoduk süreç." diyerek, şunları söyledi:

"3 Temmuz ile başlayan bir takım yanlış anlaşılmaların üst üste gelmesiyle ortaya çıkan bir tatsızlık. Bunu süratle geçiştirmek ve tekrar kulüpler arasındaki dostluğun kardeşliği yerine getirmek için elinden geleni yapmak biz yöneticilerin görevi. Biz Galatasaray olarak bu konuda son derece niyetliyiz ve kararlıyız. Elimizden geleni yapacağız. Neticede bir spor yapıyoruz. Sporun esasında dostluk ve arkadaşlık var. Bunun zedelenmesine müsade etmeyeceğiz. Yeteri kadar zedelendi. Ama bundan sonra da böyle olacak değildir. Bizim görevimiz buna çare bulup eski dostluğu yerine getirmektir."

CİHAN

Yorumlar