Ünal Aysal, Alex Telles ve Hajrovic transferlerini değerlendirdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Alex Telles ve Hajrovic transferlerini değerlendirdi gündemdeki konular hakkında açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ünal Aysal, Alex Telles ve Hajrovic transferlerini değerlendirdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Alex Telles ve Hajrovic transferlerini değerlendirdi gündemdeki konular hakkında açıklamalar yaptı.

Sarı - kırmızılı Kulüp Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Muhabirleri Platformu'nun Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) düzenledi toplantıya katıldı. Toplantıda Galatasaray muhabirlerinin sıkıntılarını dinleyen Başkan Aysal, daha sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Roberto Mancini'nin gazetelerin yazdığı gibi kendisinden transferler için hiç bir bütçe istemediğini belirten Başkan Aysal, "Biz bakıyoruz ve eksik gördüğümüz yerlerimiz var. Zaman içinde bunları hallederiz. Bu işbirliği felsefesi. Eski hocamız da (Fatih Terim) paradan bahsetmezdi." diyerek şunları söyledi:

"Mancini'ye eksiğimiz nedir dediğimizde, kendisi, 'savunmada ve kanatlarda sıkıntımız var.' dedi. Kanat oyuncusu olarak daha önce Bruma'yı aldık. Kendisi çok genç. Avrupa ve Türkiye'de tecrübe kazanması lazım. Mancini'ye ayrıca 'Dünya, Avrupa ve Türkiye Lig'lerinden bize futbolcu söyle' dedik. Kendisi Alex Telles'in iyi bir futbolcu olduğunu söyledi. Sol bekimizi kapatmak için Alex Telles'le görüştük. Ancak bugün yarın KAP'a bunu bildireceğiz.

İzet Havjrovic ise bugün takımımızın bir parçası olacak. Duran toplar bize çok faydalı olacak. Geri kalan pozisyonlar için pahalı oyuncularla ilgilenmiyoruz. Yabancı sınırlaması nedeniyle sıkıntılarımız var. Açıklarımızı Türk futbolcularımızla kapatacağız. Hafta sonuna kadar transferleri bitireceğiz."

'GALATASARAY'IN GELECEĞİNİ İNŞAA ETMEK İÇİN GENÇ OYUNCU ALIYORUZ'

Galatasaray'ın transfer politikası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Aysal, "Dikkat ettiyseniz transferlerimizde yaş ortalamaları çok genç. Genç olma sebepleri Galatasaray'ın geleceği inşası içindir. Daha önce en deneyimli oyuncaları aldık. Drogba ve Sneijder gibi." DİYEREK ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

"Takımın iskeleti tamam. Artık bu iskeletin sağını solunu süsleyip takımı tamamlamalıyız. Yaşlı futbolcuların yanına genç arkadaşlarımızı getirmeliyiz ki takım performansı artsın. Daha uzun soluklu ekip yaratmak için çalışıyoruz. Bundan sonra prensibimiz bu. Türkiye, Avrupa ve kupada devam ettiğimiz için daha sağlam kadro oluşturmamız gerekir."

Galatasaray'ın Ceo'su Lütfü Arıboğan ise "Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokat maçını Antalya'da oynamak için federasyona başvurduk. Sözlü ve yazılı kendileriyle konuşuyoruz. Ancak herhangi bir netice elde edemedik. Yeni transfer İzet Hajrocvic için Türk futbolcu statüsünde oynaması için başvurmadık. Kendisinin Türk statüsünde olması için ülkemizde 5 yıl yaşaması gerekir. Bekleyip göreceğiz." dedi.

Toplantı sonrası Ünal Aysal ve Galatasaray Muhabirleri hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN

Yorumlar