Umut Bulut: Galatasaray'ın hocası dünyanın en iyilerinden biridir

Galatasaray'ın golcü ismi Umut Bulut, Türkiye olarak FIFA 2014 Dünya Kupası'na gidemedikleri için çok üzgün olduğunu söyledi. Sezonun yorgunluğunu tatilde attığını belirten Umut Bulut, "İyice dinlenip, önümüzdeki sezon için burada enerji...

Google Haberlere Abone ol
Umut Bulut: Galatasaray'ın hocası dünyanın en iyilerinden biridir

Galatasaray'ın golcü ismi Umut Bulut, Türkiye olarak FIFA 2014 Dünya Kupası'na gidemedikleri için çok üzgün olduğunu söyledi. Sezonun yorgunluğunu tatilde attığını belirten Umut Bulut, "İyice dinlenip, önümüzdeki sezon için burada enerji toplayacağız." dedi.

Sarı kırmızılı kulübün kurum televizyonuna konuşan Umut Bulut, "Dünya Kupası’na gidemediğimiz için üzgünüz ülke olarak. Uzun bir zaman da izin olduğu için, bunu da iyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Benim ve ailem için güzel bir yaz dönemi oldu." diyerek şöyle konuştu:

"Çocuk büyütmek gerçekten kolay değil, çok zor. Ancak çocuk sevmek çok farklı. Sabah akşam Atilla ile uğraşıyoruz, fırsat buldukça da denize giriyoruz, güneşleniyoruz. Atilla günden güne büyüyor. Çabuk gelişmesi, bizi de şaşırtıyor. Babalık duygusunu ilk kez yaşamış biri olarak, değişik bir duygu benim için. Evlilikten sonra yaşamım da pek değişiklik olmadı ama babalık gerçekten de beni değiştirdi. Çünkü daha farklı düşünmeye başlıyorsunuz. Geleceğe dönük planlar yapıyoruz artık."

Geride kalan sezonda hedefledikleri şampiyonluğa ulaşamadıklarını ama Şampiyonlar Ligi ile Türkiye Kupası'nda ortaya iyi bir performans koyduklarını belirten Umut Bulut, "Geçtiğimiz sezon şampiyon olmak isterdik ama olmadı. Ancak sezonu iyi bir şekilde bitirdiğimizi düşünüyorum. Hem direkt Şampiyonlar Ligi’ne gidiyoruz, hem Türkiye Kupası’nı aldık. Zaten sezona da Süper Kupa ile başlamıştık. Türkiye’de alınabilecek 3 kupa var, bunun ikisini kazandık. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ne gittik. Genel anlamda geçtiğimiz sezon başarılı olduğumuzu düşünüyorum." diye konuştu.

Umut Bulut, Galatasaray'ın 9 yıldır Türkiye Kupası'nı kazanamadığını da anlatarak, "Uzun zaman Türkiye Kupası’nı alamamamız tabi ki bizim için önemliydi. Çünkü 9 sene geçmiş. Bu anlamda bunu başarmamız bizim için önemliydi. Türkiye’de en çok kupayı alan biz olduğumuz için çok fazla da kendimizi Türkiye Kupası’nı alalım diye şartlamamıştık ama kazanmamız bizim için iyi oldu." diyerek şöyle devam etti:

"İlk oynadığım sene Şampiyonlar Ligi müziğini duyduğumda çok farklı şeyler hissetmiştim. İlk maçım Manchester United maçıydı. Çok farklı bir duyguydu. Ama Fatih Hoca olsun Mancini Hoca olsun 2 sene üst üste gruptan çıkarak çok önemli başarılar elde ettik. İlk sene ve ikinci sene hemen hemen aynı kadro oynadı ve çok büyük tecrübe kazandığımızı düşünüyorum. İnşallah bu sene de bu başarının daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Çünkü bu kadro kalitemiz ve tecrübemiz var. Ama Şampiyonlar Ligi’nde oynamak her futbolcunun hayalidir. Ben de bu arenada yer aldığım ve goller attığım için çok mutluyum."

Takım olarak aldıkları bütün galibiyetlerin çok anlamlı olduğunu da belirten Umut Bulut, "Ama içeride aldığımız Real Madrid ve deplasmandaki Schalke maçı bizim için çok anlamlıydı." diyerek, şöyle devam etti:

"Aynı kadro kalitesi iki sene üst üste gruptan çıkmayı başardı. Bu tesadüf değildir. Bu gerçekten bizim kaliteli bir takım olduğumuzu gösteriyor. İki senedir de tecrübe kazandığımızı düşünüyorum. Bu sene bu tecrübemizi gruptan çıkarak ve daha üst aşamalara taşıyacağımıza inanıyorum.

Her zaman hazır olmak karakter meselesi. Doğuştan gelen bir şey. Küçüklükten beri böyleyim. İş yaptığım zaman o işin en iyisini yapmak istiyorum. Allah’a şükürler olsun çok büyük takımlarda oynadım. Şu anda da Türkiye’nin en iyi takımlarından birinde oynuyorum. Bu benim için çok onur ve gurur verici bir şey. Bunu değerini biliyorum. Bundan dolayı da her geçen gün tecrübeme tecrübe katıyorum. Her futbolcu oynamadığı zaman küser üzülür, ben de bunları yaşadım ama psikolojik olarak kendimi oynasam da oynamasam da hazır tutmaya çalışıyorum. Bu benim işim. Bu da bana artı motive getiriyor."

İzin döneminde de çalıştığını belirten Umut Bulut, küçük bir sakatlık geçirdiğini ve bunun için de boş durmaması gerektiğini söyledi. Hastaneden çıktıktan sonra çalışmalara başladığını ve doktorun kontrolünde çalıştığını ve artık problem kalmadığını belirten Umut Bulut, şöyle konuştu:

"Her zaman yaptığım işin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Geçen senelerin daha iyisini yapmak istiyorum. Galatasaray için önemli olan bir şampiyonluk var. Bunu başarmak istiyoruz. Bunda da çok büyük katkı sağlamak istiyorum. Bundan dolayı Galatasaray’ı hem Türkiye liginde hem de Şampiyonlar Ligi’nde nasıl üst seviyelere çıkarabiliriz buna katkı yapmak istiyorum.

Artık Galatasaray camiasının ve bu ailenin bir parçası olduğumu hissediyorum. Yönetimimizden personelimizden camiamızdan bana gösterilen ilgi beni mutlu ediyor. Bunu hissettiğim zaman kendimi rahat ve özgür hissediyorum. Ama Galatasaray’a çok başarılı hizmetler vermek istiyorum. İnşallah uzun yıllar burada oynayıp takımıma hak ettiği değeri veririm."

Bütün futbolcular için teknik adam değişikliklerinin aynı şeyi ifade ettiğini de belirten Umut Bulut, "Galatasaray’ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa futbolcu da onu yapıyor. Ben de onu yapacağım. Hocamızın gitmesi yönetimin kararı, kendi aralarında olan bir şey. Ama ben Mancini ile çalıştığım için mutluyum. Yeni gelecek hocamız kim olursa olsun onunla da başarılı olacağımıza inanıyorum. Galatasaray’ın getireceği hoca dünyanın en iyi hocalarından bir tanesidir. Bundan hiçbirimizin şüphesi yok. Kim gelirse gelsin elimden geleni yapacağım." dedi.

Umut Bulut, attığı gollerle ilgili olarak ise "Sivasspor’a attığım gol güzeldi. Juventus’a attığım golü 2 numaraya yazalım. 1 numarada da Schalke’ye attığım gol var. Schalke’yi yenmek çok anlamlıydı. Bir de benim Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk golümdü. Schalke’nin de ilk mağlubiyetiydi. Bizim için o galibiyet gurur vericiydi. O golü attıktan sonra maç da bitti." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar