UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenen Galatasaray Odeabank finalde

Galatasaray Odeabank Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final yarı final maçında ev sahibi UMMC Ekaterinburg ile karşı karşıya geldi.

Google Haberlere Abone ol
UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenen Galatasaray Odeabank finalde

Galatasaray Odeabank Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final yarı final maçında ev sahibi UMMC Ekaterinburg ile karşı karşıya geldi. DIVS Sports Hall'deki mücadeleyi baştan sona üstün götüren sarı kırmızılı ekip mücadeleyi 77-70 kazanarak finale yükseldi.

DIVS Sports Hall'de oynanan maçta Galatasaray Odeabank Kupa 1'de tarihinde ilk kez finale yükseldi. Galatasaray, Avrupa Ligi'nde 1998-99 sezonunu üçüncü bitirmiş ve kadın basketbolunun Avrupa'daki en önemli organizasyonunda kulüp tarihinin en iyi derecesini elde etmişti.

B Grubu'nu 11 galibiyet ve 3 yenilgi ile ikinci sırada bitiren sarı kırmızılı ekip play off'larda eşleştiği KK Hemofram Vrsac'ı da 2-1 ile geçmeyi başarıp son dörde kalmıştı. Final Four ilk maçında SCP Ruzemberok'a 54-47 kaybeden Galatasaray üçüncülük maçında GoldZack'i 62-53 mağlup etmişti.

Karşılaşmaya Işıl Alben – Shavonte Zellous – Alba Torrens – Sancho Lyttle – Kelsey Bone beşiyle giren Galatasaray Odeabank, maça mutlak bir hakimiyetle başladı. Alba Torrens’ten gelen üçlükler, Sancho Lyttle’ın orta mesafe isabetleriyle skor 16-6 oldu. Silvia Dominguez – Deanna Nolan – Diana Taurasi – Candace Parker – Sandrine Gruda beşiyle maça giren Ekaterinburg’da koç Olaf Lange’nin aldığı mola da Galatasaray Odeabank’ı durdurmaya yetmedi.

Sancho Lyttle’dan gelen üst üste isabetler farkın çift hanelerde kalmasını sağlarken, İspanyol forvet Lyttle sakatlanarak kenara gelmek zorunda kaldı. Alba Torrens’in hücumda sağladığı katkının devam etmesiyle ilk çeyrek 28-13 Galatasaray Odeabank lehine sonuçlandı.

İkinci çeyrekte de tıpkı maçın başındaki görüntü vardı. Silvia Dominguez’in üçlükleri ve Diana Taurasi’nin bireysel çabalarıyla Ekaterinburg hücumlarında sayılar bulması farkı azaltmadı. Shavonte Zellous – Alba Torrens ikilisi resitallerine devam etti ve bu çeyrekte 18 sayı kaydetti. Böylelikle ilk devre 50-29’luk Galatasaray Odeabank lehine bitti.

Soyunma odasından iyi dönen sarı – kırmızılılar oldu ve yabancı oyuncularından gelen sayılarla fark 25 sayıya (54-29) kadar çıktı. Silvia Dominguez’in üç sayılık isabetleri, Candace Parker ve Sandrine Gruda’nın pota altında etkili olmasıyla 11-0’lık Ekaterinburg serisi geldi. Son bölümde Alba Torrens ve Shavonte Zellous’tan gelen isabetler farkı tekrar arttırdı ve üçüncü çeyrek 66-50 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle tamamlandı.

Son çeyrekte de Diana Taurasi’den gelen basketler ve Candace Parker’ın isabetiyle maçın bitimine 5.42 kala skor 68-62’ye geldi. Işıl Alben ve Alba Torrens’ten gelen üçlüklerle fark yeniden 9 sayıya çıktı. Son bölümde Ekaterinbug’a geri dönüş izni vermeyen Galatarasaray Odeabank, Ekaterinburg’u 77-70 maplup etti ve Euroleague Women Final Eight’te finale yükseldi.

İSTATİSTİKLER

UMMC EKATERINBURG
Olga Arteshina 4 sayı – 3 ribaund – 2 asist,
Anete Jekabsone 2 asist,
Silvia Dominguez 12 sayı – 6 ribaund – 5 asist,
Sandrine Gruda 13 sayı – 8 ribaund – 1 asist,
Ann Wauters 6 sayı – 1 ribaund,
Candace Parker 11 sayı – 8 ribaund – 6 asist,
Deanna Nolan 3 sayı – 3 ribaund,
Tatiana Popova,
Ewelina Kobryn,
Diana Taurasi 21 sayı – 3 ribaund – 3 asist

GALATASARAY ODEABANK
Shavonte Zellous 19 sayı – 5 ribaund – 8 asist,
Işıl Alben 5 sayı – 8 ribaund – 4 asist,
Nevriye Yılmaz 2 sayı – 3 ribaund – 1 asist,
Sancho Lyttle 12 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Alba Torrens 29 sayı – 4 ribaund – 2 asist,
Kelsey Bone 8 sayı – 9 ribaund,
Şebnem Kimyacıoğlu,
Bahar Çağlar 2 sayı – 2 ribaund

1. Pediyot: 13-28
2. Pediyot: 16-22 (29-50)
3. Pediyot: 21-16 (50-66)
4. Pediyot: 20-11 (70-77)
CİHAN

Yorumlar