Uluslararası Saraybosna Üniversitesi sporda da başarılı

Yükseköğretim kurumları, profesyonel eğitimlerinin yanı sıra spor faaliyetleriyle de öğrencilerin hayatta başarılı olmaları için aracı olmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi sporda da başarılı

Yükseköğretim kurumları, profesyonel eğitimlerinin yanı sıra spor faaliyetleriyle de öğrencilerin hayatta başarılı olmaları için aracı olmayı hedefliyor. Birçok üniversite öğrencisi okuduğu kurumlarda başladığı spor faaliyetlerinde kendini geliştirerek ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla Türkiye'nin adını dünyaya duyuruyor.

Gerek sınırlarımız içerisinde kalan üniversiteler gerekse dünyaya yayılmış Türk girişimcilerinin kurduğu özel üniversiteler sayesinde ülkemizin başarıları uluslararası alanda adından söz ettiriyor. Bunun en başarılı örneklerinden biri olan Balkanlar’ın en modern kampüsüne sahip Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), bünyesindeki spor kulüplerine tüm gelişmiş ülkelerde spora dikkat gösterilen önem ve ilgi ile destek olarak uluslararası alanda Türk ve Boşnak kardeşliğini pekiştiriyor.

IUS’un açılmasından itibaren sporun öğrenci yaşamı ve profesyonel yaşamda önemli bir yer almasını sağlayacak olan sistemleri kurmayı kendi yükümlülüğü olarak görüyor. Bununla ilgili olarak, IUS Kampüsü içerisinde spor altyapısının gelişmesi amacıyla Doğa ve Teknik Bilimler Fakültesi’nde spor salonu açıldı.

IUS Taekwondo Club’un üyeleri, Burak Kılıç ve Alper Urgun ilk başarı olarak ‘Hadžići Open 2013’ Uluslararası Taekwondo Yarışması’nda, 200 katılımcı arasında altın ve gümüş madalyaları elde edip büyük bir başarıya ulaştı.

ALPLER’DE DAĞCILIK KEYFİ

Öğrenciler dışında, IUS profesörler ve idare personeli, başta dağcılık olmak üzere, spor eylemlerinde oldukça aktif.

Yakın zamanda IUS’ta ‘Pohıtı polako’ adını taşıyacak (IUS Trekking Club) dağcılık kulübü ile boş zamanlarda ve öğretim dışındaki sürede IUS dağcıları, Bosna - Hersek bölgesel ve dünya dağlarına tırmanarak hedeflerini gerçekleştirmek istiyorlar.

CİHAN

Yorumlar