Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası başlıyor

Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası'na bu yıl 6 ülkeden 450 sporcunun katılacağı ve büyük buluşmanın Kınalıada'da olacağı belirtildi.1-2 Ağustos tarihlerinde Kınalıada Su Sporları Kulübü Başar Acarlı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek...

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası başlıyor

Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası'na bu yıl 6 ülkeden 450 sporcunun katılacağı ve büyük buluşmanın Kınalıada'da olacağı belirtildi.

1-2 Ağustos tarihlerinde Kınalıada Su Sporları Kulübü Başar Acarlı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek yarışmada 450 yüzücü şampiyonluk mücadelesi verecek. Bu yıl 30. düzenlenecek olan uluslararası yüzme şampiyonasının açılışı, 1 Ağustos Cuma günü saat 14.30'da Adalar Kaymakamı Ahmet Arabacı, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ve Kınalıada Su Sporları Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emre Burçkin'in katılımıyla gerçekleştirilecek.

450 yüzücünün kıyasıya yarışacağı şampiyona, 2 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00'deki ödül töreninin ardından yapılacak kutlamayla sona erecek.

Kınalıada'da çeyrek asrı aşkın süredir başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilen bu şampiyona, Avrupa Yüzme Federasyonu LEN tarafından da tanınıyor ve takviminde yer alıyor. Şampiyona katılan sporcu sayısının büyüklüğü, verilen ödüllerin çeşitliliği ve uluslararası bir organizasyon olması açısından Türkiye için önem taşıyor.

KINALIADA SU SPORLARI KULÜBÜ 46 YAŞINDA

Kınalıada Su Sporları Kulübü, Türkiye'ye 46 yıldır yüzücü yetiştiriyor. 30 yıldır düzenlemekte olduğu Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası ile de dünyada yüzme sporuna katkı sağlıyor.

Kulübün bu turnuvayı düzenlemedeki en büyük amacının yüzme camiasına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Burçkin, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en özel yerlerinden biri olan Prens Adaları'nda gençlerin, spor centilmenliği ve kardeşliği çatısı altında buluştuklarını belirtti.

Burçkin, yabancı katılımcıların bu etkinliği sadece bir yarışma olarak değil, yoğun geçen bir yılın ardından kendilerine tanınan bir ödül olarak gördüklerini, her yıl bu şampiyonayı mutlulukla beklediklerini, bu sayede müsabaka sonrası kısa da olsa bir tatil yapma fırsatı yakaladıklarını belirtti. Burçkin, bu şampiyonanın Türk yüzücüleri ve takımlarını yabancı takımlarla buluşturup, onlara uluslararası tecrübe kazandırdığını da sözlerine ekledi.

Şampiyonaya uluslararası ilgi ve katılım her sene artıyor. Şampiyonada takımlar 7 ayrı dalda yarışacaklar. Bu dallar 50m Serbest, 100m Serbest, 400m Serbest, 100m Kurbağa, 100m Kelebek, 100m Sırtüstü ve 200m Karışık.

Katılan Takımlar:

YABANCI TAKIMLAR

PK Stari Grad (Bosna Hersek)

Kosova Milli Takımı (Kosova)

Swim Brighantina (Rusya)

PC Chernomorets Bourgas (Bulgaristan)

Albatros (Bulgaristan)

Metropol Bourgas (Bulgaristan)

Torpedo (Bulgaristan)

Delfin (Özbekistan)

ULUSAL TAKIMLAR

Adalar Su Sporları Kulübü

Anadolu Üniversitesi

Avrasya Spor Kulübü

Arnavutköy BSK

Avrupa Yüzme İhtisas

Büyükada Deniz Kulübü

Denizkızı Yüzme

Edirne Gençlik Spor

ENKA

Fenerbahçe

FMV Erenköy Işıkspor

Galatasaray

Genç Yunuslar SK

Hanbatur

Heybeliada Su Sporları Kulübü

İstanbul GSİM Ataköy

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü

Tekirdağ YİK

Kınalıada Su Sporları Kulübü

CİHAN

Yorumlar