Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda kupa, Sierra Leone'nin oldu

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen, 101 farklı ülkeden 3500 üniversite öğrencisinin katıldığı 12. Uluslararası Futbol Şampiyonası’nda kupa heyecanı Maslak TİM Show Center'da yapılan tören ile yaşandı....

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda kupa, Sierra Leone'nin oldu

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından düzenlenen, 101 farklı ülkeden 3500 üniversite öğrencisinin katıldığı 12. Uluslararası Futbol Şampiyonası’nda kupa heyecanı Maslak TİM Show Center'da yapılan tören ile yaşandı. Turnuvanın şampiyonu Batı Afrika ülkesi Sierra Leone olurken, ikinciliği Suriye, üçüncülüğü ise Bosna Hersek ülke takımları elde etti. Dereceye giren takımlara ödülleri geceye katılan ünlü isimler tarafından verildi.

Muhteşem görsel şovlar eşliğinde gerçekleşen ödül gecesine, A Milli Takımlar Eski yöneticilerinden Ayhan Bermek, Beşiktaş Kulübü Eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan, tertip heyeti üyelerinden Aydınlı Grup CEO'su Ahmet Said Kavurmacı, Galatasaray’ın eski oyuncularından Ayhan Akman, Fenerbahçe’nin eski oyuncularından İlker Yağcıoğlu, işadamları ve turnuvada yarışan 101 ülkenin sporcuları katıldı.

BERMEK: BU ÖĞRENCİLERİMİZ KÜLTÜR VE BARIŞ ELÇİLERİ OLACAK

12. Uluslararası Futbol Şampiyonası tertip heyeti üyesi Ayhan Bermek, “Bu gece sıradan bir gece değil. 11 senedir devam eden organizasyon her geçen yıl giderek büyüyor. Buradaki gençlerimiz kendi ülkelerine döndükleri zaman kültür elçilerimiz ve barışın temel taşları olacaklar. Futbolun birleştirici gücünü biliyorsunuz. 1998 Dünya Kupası’nda, birbirine düşman İran ve ABD aynı turnuvada karşılaşıp, dostça mücadele ettiler. Bu şampiyona vesilesiyle de bu sene 3500 öğrenci birbirlerini tanıyıp kaynaştılar." dedi.

Öte yandan yılın" en iyi orta saha oyuncusu" ödülünü alan fakat mazereti nedeniyle geceye katılamayan Fenerbahçeli Cristian Baroni de öğrencilere şu mesajı gönderdi. “Böylesine bir ödülü bana layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Brezilya adının da bu törende geçmesi beni ayrıca mutlu etti."

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu’na bağlı derneklerin 2002 yılından bu yana organize ettiği Uluslararası Futbol Şampiyonası’nın bu yıl onikincisi gerçekleşirken, 101 farklı ülkeyi temsil eden milli takımlarda yer alan 3500 öğrenci şampiyonada fair-play adına meşin yuvarlağın peşinde koştu.

Geçtiğimiz yıl sadece İstanbul’da öğrenim gören uluslararası öğrencilerin katılımı ile 90 farklı ülke temsili milli takımının yer aldığı şampiyonada bu yıl, Marmara Bölgesi’nde bulunan 8 farklı ilden katılım gerçekleşti ve 101 farklı ülkenin temsili milli takımları organizasyona katıldı.

Uluslararası Futbol Şampiyonası’nın Tertip Heyeti’nde, Türk Futboluna emekleri geçen Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan, Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Ayhan Bermek ve Hakan Şükür gibi isimler yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar