Uğur Kobaş'a uluslararası görev

- Karate hakemi Kobaş, WKF Hakem Kurulu üyeliğine seçildi

Google Haberlere Abone ol
Uğur Kobaş'a uluslararası görev


ANKARA (AA) - Karate hakemi Uğur Kobaş, Dünya Karate Federasyonu (WKF) Hakem Kurulu üyeliğine seçilerek bir ilke imza attı.

Türkiye Karate Federasyonundan (TKF) yapılan açıklamaya göre, İsveçli Javier Escalante'nin başkanlığını yaptığı hakem kurulunda, Uğur Kobaş'ın yanı sıra genel sekreter Robert Hamara, genel sekreter yardımcıları Herve Pueland ve Fariba Madani, Monica Abril, Mansour Al-Sultan, Hector Arena, Pirkko Heinonen, Patrick Lim, Zitouni Metyout, Mohey Eldin Mohamed, Raphael Ortega, Dion Panossian, San Chan, Kazuo Takahashi, Juan Antonio Velasco ve Alois Wiesböeck yer aldı.

TKF Başkanı Esat Delihasan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, WKF Hakem Kuruluna seçilen Uğur Kobaş'ı tebrik ederek, "Kobaş, tatamide gösterdiği başarılar sonucunda bu noktaya geldi ve Türk karatesi adına önemli bir görevi üstlendi. Bu karar gösteriyor ki, Türkiye, dünya karatesinde karar verici ülkeler arasında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

WKF Hakem Kuruluna ilk defa bir Türk hakeminin girdiğini hatırlatan Uğur Kobaş ise şunları kaydetti:

"Hiç ummadığım anda Dünya Karate Federasyonu Hakem Kurulu üyeliğine atanmam benim için çok büyük sürpriz oldu. Bu kadar hızlı yükselmek beni çok şaşırttı. Bu kurula Türkiye olarak ilk defa üye veriyoruz. Bu uluslararası atama, karate branşında ne kadar güçlü bir ülke olduğumuzun bir göstergesidir. Sportif anlamda güçlü olmasaydık, Esat Delihasan'ın desteği ve gücü olmasaydı bu atama olmazdı."

Yorumlar