Ufuk Özerten: E-bilet uygulamasında fişleme yok

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, E-bilet uygulamasıyla beraber fişlenme yapıldığı iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Ufuk Özerten: E-bilet uygulamasında fişleme yok

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, E-bilet uygulamasıyla beraber fişlenme yapıldığı iddialarını yalanladı.

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri açılışı, “Sporda Şiddet Son Bulacak mı ?” konulu panelle başladı. Panelde konuşan TFF 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, sporda şiddeti engellemek için milli eğitim politikası yapmaları gerektiğini belirtti.

Özerten, "Sadece sporda mı şiddet var? Kadına, çocuğa, doktora, avukata, hakime, savcıya şiddet var. Sporda şiddetin çözümü belli. Örneğin, İngiltere'de bir taraftar sahaya girdiğinde ne ceza alacak biliyor. Bizde ise sahaya girenin cezası bir yerlerde yazıyor ama uygulanmıyor. Hatta sahaya giren adam televizyon yıldızı oluyor. Sahaya giren kişi ortalığı kırıp geçiriyor sonra serbest bırakılıyor." diye konuştu.

Bedava bilet dağıtımının önüne geçemediklerinden şikayet eden Özerten, E-bilet uygulamasıyla ilgili de "E-bilet gelecek, tribünlerde şiddet bitecek görüşü var. Bu konu başlı başına eğitim gerektiriyor. Şu anda 32 statta uygulanacak. Uygulama sonucunda bunu çiğneyene ceza vermezseniz olmaz. E-bilet fişleme diyorlar, ne alakası var. Fişleme değil. Senin zaten bir kimliğin var fişlemeyse zaten fişlenmişsin." şeklinde konuştu.

Öte yandan panelde konuşma yapan spor yazarı Güven Taner, olaylı Beşiktaş - Galatasaray derbisi sonrası verilen cezalarla ilgili Şenes Erzik ve Ufuk Özerten'i örnek göstererek bir yorumda bulundu. Bunun üzerine iki spor adamı Güven Taner' tepki gösterdi.

TFF 1. Başkanvekili Ufuk Özerten, futbolun uluslararası kurallarla idare edildiğini ifade ederek, "Stadın güvenliğinden ev sahibi takımlar sorumludur. Seyircisiz maç oynama kararını ne Sayın Erzik, ne de TFF icat etti. Takımlarımız seyircisiz maçta bile ceza aldı. Beşiktaş - Galatasaray maçından sonra çıkan kararlara lokma döktürdük. Yapmayın ya. Benzin döküyorsunuz olaylara. Bu kararların, bu olayların neyinden mutlu olacağız?" diyerek tepkisini ortaya koydu.
CİHAN

Yorumlar