"UEFA'nın Robin Hood'u olabilirim"

- UEFA başkan adayı Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Ceferin: "Çok fazla fikir var aklımda. Tüm gün yetmez bunları anlatmaya. En önemlilerinden birisi UEFA'da görev süresi kısaltılmalı. Dünya çapında etkili bir spor kuruluşunda 20 yıl görev yapılmamalı" - "Şike, dünya futbolunun amansız hastalığı. UEFA'da mutlaka ayrı birimler kurulmalı. Avrupa'da kötüye giden bir durum var ve bunun önlemi alınmalı" - "Bana göre en iyi futbolcu Cristiano Ronaldo. En iyi teknik direktör Carlo Ancelotti. En iyi stadyum ise Allianz Arena"

Google Haberlere Abone ol
"UEFA'nın Robin Hood'u olabilirim"


GROSUPLJE/LJUBLJANA (AA) - BAKİR TİRO - UEFA başkanlığına aday üç isimden biri olan Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksandar Ceferin, UEFA'nın olağanüstü kongresi öncesinde, "UEFA başkanlık koltuğunun Robin Hood'u olabilirim." dedi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 14 Eylül'de yapılacak 12. UEFA Olağanüstü Kongresi'nde başkanlık için yarışacak üç isimden biri olan Ceferin, kongre öncesi beklentilerini ve UEFA başkanlığı görevine seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi planladığı projelerini AA muhabirine değerlendirdi.

Atina'da hangi sonucun çıkacağını önceden tahmin etmenin mümkün olmadığını söyleyen Ceferin, "Aldığım destekler içten ve herhangi bir çıkarım yok. Macaristan Futbol Federasyonu desteğini açıkladı. UEFA'da yeni aday olmam önemli ve bunu kötüye kullanmak için bir sebebim yok." diye konuştu.

Ceferin, diğer iki adaydan kendisini ayıran en önemli özelliğin futbolda yeni reformlar uygulamaya hazır olması olduğunu ifade ederek, FIFA ve UEFA'nın yeni değişim ve fikirlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

FIFA ve UEFA'da yapılacak değişimlerde gençlere fırsat verilmesi gerektiğini savunan Ceferin, sahip olduğu en önemli avantajların arasında genç ve yeni fikirlere sahip olmasının yanı sıra Avrupa'nın birçok futbol federasyonundan destek görmesi olduğunu vurguladı.


- "UEFA'da, görev süresi kısaltılmalı"


Ceferin, UEFA başkanı olması durumunda sadece büyük çaptaki futbol federasyonlarının değil küçük ve orta çaptaki federasyonların da başkanı olmak istediğine işaret ederek, "Soğumaya fırsat bulamayan UEFA başkanlık koltuğunun Robin Hood'u olabilirim." değerlendirmesinde bulundu.

UEFA başkanlık görevinin zor bir sorumluluk olduğunu söyleyen Ceferin, "Çok fazla fikir var aklımda. Tüm gün yetmez bunları anlatmaya. En önemlilerinden birisi, UEFA'da görev süresi kısaltılmalı. Dünya çapında etkili bir spor kuruluşunda 20 yıl görev yapılmamalı. Bu bağlamda, hem UEFA başkanının hem de yönetim kurulu üyelerinin belirli bir görev süresi olmalı." şeklinde görüş belirtti.

Ceferin, UEFA'da devrime değil evrime ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, eski başkan Michel Platini döneminde yaşananlar nedeniyle UEFA'nın zedelenen güvenini geri getireceğine inandığını aktardı.

Platini'nin UEFA için son derece iyi işlere imza attığını anımsatan Ceferin, "UEFA'da yaşananlar medyada fazla abartıldı. Burası herkesin sorunlu olduğu bir kurum değil. UEFA, son derece iyi ve kaliteli işleyen bir organizasyon." ifadelerini kullandı.

Ceferin, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 24 takımın yer almasının iyi bir seçenek olduğunu ifade ederek, başkan olması durumunda spor dünyasının "terörü" olarak gösterilen bahis mafyalarıyla mücadele edeceğini belirtti.

Şike olaylarıyla mücadelede ise ayrı birimlerin kurulmasının gerektiğine işaret eden Ceferin, "Şike, dünya futbolunun amansız hastalığı. UEFA'da mutlaka ayrı birimler kurulmalı. Avrupa'da kötüye giden bir durum var ve bunun önlemi alınmalı." şeklinde konuştu.

Ceferin, UEFA'nın, 55 ulusal birliği içerisinde barındırması gerektiğini söyleyerek, her olayda UEFA'nın tek başına hareket etmesini beklemek yerine özellikle ırkçılık olaylarında 55 ülkenin de dahil olması gerektiğini vurguladı.

Finansal sorunların zamanla çözüleceğine inandığını aktaran Ceferin, futbolun Balkanlar'daki siyasete yardımcı olabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Futbol, siyasetten çok daha güçlüdür. Futbol bir tutkudur ve birçok siyasi sorunun çözümüne de yardımcı olabilir. Diğer taraftan, tam da bu tutku yüzünden taraftarlar arasında ortaya çıkan sorunlar çok daha büyüktür."


- "En iyi futbolcu Cristiano Ronaldo"


Ceferin, Batı Balkan ülkeleri arasında bölgesel ligin kurulmasının şimdilik "sadece bir fikir" olduğu değerlendirmesinde bulunarak, 1978 yılından bu yana Dünya Kupası karşılaşmalarını takip ettiğini söyledi.

1992 yılından bu yana avukat olduğunu ve çok sayıda müvekkilini futbolla birlikte tanıdığını anlatan Ceferin, "Bana göre en iyi futbolcu Cristiano Ronaldo. En iyi teknik direktör Carlo Ancelotti. En iyi stadyum ise Allianz Arena." dedi.

UEFA başkanlık adaylığında Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar ile yarışacak olan Ceferin'i, başta Türkiye olmak üzere İtalya, Rusya, İrlanda ve Macaristan gibi ülkelerin federasyonlarının desteklediği öğrenildi.


Yorumlar