UEFA’dan 2 takıma ceza

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçlarında yaşanan olaylar nedeniyle Dinamo Kiev ve Roma'ya çeşitli cezalar verildi.

Google Haberlere Abone ol
UEFA’dan 2 takıma ceza
UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçlarında yaşanan vakalar sebebi ile Dinamo Kiev ve Roma'ya muhtelif cezalar verildi.

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçlarında yaşanan vakalar sebebi ile UEFA, Ukrayna’nın Dinamo Kiev ve İtalya’nın Roma takımlarına ceza kesti.

UEFA’nın internet sitesinden yapılan izahatya göre, Ukrayna mümessili Dinamo Kiev’in, Fransa’nın Guingamp takımını 3-1 yenerek, son 16 takım arasına kaldığı maçta bir takım taraftarların sahaya girmesi, havai fişek ve muhtelif objelerin sahaya atılması ve organizasyon için gereken tedbirlerin alınmaması gerekçeleriyle ev sahibi ekibe muhtelif cezalar verdi. Dinamo Kiev’in, Everton ile 19 Mart’ta oynayacağı 3. tur rövanş maçında tribünlerinin belirli bir bölümü kapatılacak. Ukrayna temsilcisi, bununla birlikte 70 bin avro nakit cezası ödeyecek.

Roma’ya nakit cezası

Roma’nın ise deplasmanda Feyenoord’u 2-1 yenik ettiği mücadelede yaşanan vakalar sebebi ile İtalya mümessili de cezalandırıldı. Karşılaşmanın başlama vuruşunun geciktirilmesi itibariyle Roma Kulübü’ne 10 bin avro nakit cezası verildi. Ayrıca, maç esnasında tribünleri tahrik edici harekette olduğu gerekçesiyle Romalı futbolcu Ljajic Adem ise İkaz cezası aldı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar