UEFA'da başkanlık seçimi yapılacak

- UEFA: "İcra Kurulu, 18 Mayıs'ta Basel'de başkanlık seçim kongresi tarihini belirlemek için toplanacak. O zamana kadar herhangi bir geçici başkan ataması yapılmayacak"

Google Haberlere Abone ol
UEFA'da başkanlık seçimi yapılacak

CENEVRE (AA) - UEFA, futboldan men cezası 4 yıla düşürülen UEFA Başkanı Michel Platini'nin istifa edeceğini, bu nedenle de başkanlık seçimi kongresinin tarihini belirlemek için 18 Mayıs'ta toplantı yapılacağını duyurdu.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Platini, istifa etme niyetinde olduğunu duyurdu" denildi. Açıklamada, "UEFA İcra Kurulu, 18 Mayıs'ta Basel'de başkanlık seçim kongresi tarihini belirlemek için toplanacak. O zamana kadar herhangi bir geçici başkan ataması yapılmayacak" ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) futboldan men cezasını 6 yıldan 4'e düşürdüğü UEFA Başkanı Michel Platini'nin, istifa edeceği açıklanmıştı.

Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi̇yle FIFA, i̇ki̇ futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini, bu cezaya itirazda bulunarak CAS'a başvurmuştu.



Yorumlar