UEFA, şike ve rüşvetle mücadele için yeni yol haritasını belirledi

UEFA, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirdiği olağan toplantısında şike, rüvet ve yolsuzluklarla mücadele için yeni yol haritasını belirledi.

Google Haberlere Abone ol
UEFA, şike ve rüşvetle mücadele için yeni yol haritasını belirledi

UEFA, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirdiği olağan toplantısında şike, rüvet ve yolsuzluklarla mücadele için yeni yol haritasını belirledi. 38. toplantısını Astana’da yapan UEFA, başta şike olmak üzere rüşvet ve yolsuzluk olaylarının önüne geçebilmek için 11 maddelik yeni çözüm paketini oy birliği ile onayladı. UEFA üyesi 54 federasyonun katıldığı toplantıda konuşan Başkan Michel Platini üye ülkelere alınan kararlara sadık kalınması için önemli uyarılarda bulundu. Şike ve rüşvet olayları için “Bela” ifadesini kullanan Michel Platini federasyonlara bu konularda her türlü desteğin UEFA tarafından verileceiğini ifade etti.

    Öte yandan Astana’da yapılan toplantıda UEFA, uluslararası futbol maçlarının kalitesini artırmak amacıyla 2018 yılında Ülkeler Ligi’ni başlatacağını açıkladı. UEFA’ya üye 54 ülke federasyonunun oybirliği ile aldıkları karar doğrultusunda Ülkeler Ligi’nin 2018 ile 2022 yılları arasında A Milli takımlar düzeyinde başlatılması kararı çıktı. Yapılacak bu yeni düzenlemenin takımlar arasında şimdiye kadar hazırlık amaçlı oynanan dostluk maçlarının yerine düzenleneceği ve başarılı takımların 2019 ve 2021 yıllarında üst lige çıkacağı belirtildi.
    Toplantıda ayrıca kabul edilen yeni finans paylaştırma şemasına göre UEFA, üye federasyonların faaliyetlerini desteklemek için 600 milyon avro tahsis etti. Yeni sisteme gore finallere katılma hakkını elde eden ülkelere 8 milyon avro şampiyon olan takıma ise 27 milyon avro verilecek.

AHMETOV: UEFA'YA HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
    
    Kongrede bir konuşma yapan Kazakistan Başbakanı Serik Ahmetov, Astana’da gerçekleştirilen bu büyük organizasyondan dolayı UEFA yetkililerine teşekkür etti.
Kazakistan olarak her zaman desteğe hazır olduklarını ifade eden Serik Ahmetov, Kazakistan’ın Bağımsız Devletler Topluluğu için de ilk kez UEFA kongresine ev sahipliği yaptığını ifade etti.
    Ahmetov ayrıca bu uluslararası toplantının Kazakistan futbolunun gelişmesi için ivme kazandıracağını da sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar