UEFA, Rus ve Ukrayna takımlarını birbiriyle eşleştirmeyecek

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlikten dolayı Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa maçlarında iki ülkenin takımlarını eşleştirmeme kararı aldı.İki ülke arasında gerginliğin gittikçe tırmanmasının ardında hem...

Google Haberlere Abone ol
UEFA, Rus ve Ukrayna takımlarını birbiriyle eşleştirmeyecek

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlikten dolayı Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa maçlarında iki ülkenin takımlarını eşleştirmeme kararı aldı.

İki ülke arasında gerginliğin gittikçe tırmanmasının ardında hem Rusya hem Ukrayna tarafı güvenlik nedenlerinden dolayı, UEFA’ya başvuruda bulunarak takımlarının eşleştirilmemesini istedi. UEFA, talebi değerlendirerek kabul ettiğini duyurdu.

Öte yandan, Rusya'dan UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi’ne katılacak olan takımların yöneticilerinin de alınan kararı doğru bulduğu bildirildi.

Güvenlik nedeniyle UEFA, 2006 yılında 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi grup elemelerinde eşleşen Azerbaycan ve Ermenistan maçlarını iptal etmişti. Daha sonra UEFA ve FIFA, Ermenistan ve Azerbaycan'ı, Rusya ve Gürcistan'ı ve ayrıca takımlarını eşleştirmeme kararı almıştı.

Benzer sorunlardan dolayı Cebelitarık ve İspanya 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde eşleştirilmedi.

CİHAN

Yorumlar