"UEFA kupayı Trabzonspor’a verebilir"

TFF Eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, UEFA’nın 2011-2012 yılı şampiyonu Fenerbahçe’den kupayı alıp Trabzonspor’a verebileceğini söyledi. Kazmaz, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mirza Coşkun’un Fenerbahçe Kulüp Başanı Aziz...

Google Haberlere Abone ol
"UEFA kupayı Trabzonspor’a verebilir"

TFF Eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, UEFA’nın 2011-2012 yılı şampiyonu Fenerbahçe’den kupayı alıp Trabzonspor’a verebileceğini söyledi.

Kazmaz, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mirza Coşkun’un Fenerbahçe Kulüp Başanı Aziz Yıldırım’ın infazının durdurulması ve yeniden yargılanması için 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurusunu ise hukuka saygısızlık olarak nitelendirdi.

Cihan muhabirine açıklama yapan Kazmaz, UEFA Tahkim Kurulu tarafından, şike davasında soruşturulan Eskişehirspor ve Sivaspor’un 1 yıl Avrupa kupalarından men edildiğini hatırlattı. Ramzi Kazmaz, “Onların yerine henüz belli olmamakla beraber, geride kalan ligdeki puan durumuna göre Kardemir Karabükspor’un ve Bursaspor’un gideceği gözüküyor. Şike sürecinin devam etmesi ile 'Trabzonspor’un UEFA’ya yaptığı müracaatı UEFA nasıl değerlendirir' sorusu aklımıza geliyor. Her ne kadar Sivasspor ve Eskişehirspor için TFF ‘şike yoktur’ kararı verse de UEFA’nın TFF açısından vermiş olduğu karar bu anlamda insanların kafasına farklı soru işareti getiriyor. UEFA, Trabzonspor’un şu aşamada yapmış olduğu müracaatı ciddiye alıp 2011-2012 yılında Fenerbahçe’nin aldığı lig şampiyonluğu kupasını Trabzonspor’a verebilir.” dedi.

Kazmaz, Trabzonspor’un kupayı almasının sürpriz sayılmayacağını dile getirerek, “TFF bu konu ile ilgili kesin karar vermesine rağmen, UEFA’nın İngiltere’deki son genel kurul toplantısında aldığı bir karar var. Yerel federasyonların vermiş oldukları kararlar UEFA kriterlerine aykırılık teşkil ederse UEFA yerel federasyonların yerine geçerek karar verilebileceğini bildirdi. UEFA bu toplantıya göre TFF’nin şike ile ilgili vermiş olduğu kararın aksine bir karar verebilir. Bekleyelim görelim. Londra’daki bu uygulama birçok ülkede oldu. Türkiye’de olursa kupayı Trabzonspor müzesine getirebilir. Bu bir sürpriz olmaz. İnşallah bu son olur ve şike olayları biter.” diye konuştu.

“MÜRACAAT HUKUKA SAYGISIZLIKTIR”

Kazmaz, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mirza Coşkun’un Fenerbahçe Kulüp Başanı Aziz Yıldırım’ın infazının durdurulması ve yeniden yargılanması için 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurusu hakkında ise şöyle dedi: “Mavi boncuk dağıtan bir cumhuriyet savcısı Fenerbahçe lehine 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak şike davasının yeniden görülmesi konusunda müracaatta bulundu. Bırakın bu işleri. Hukukun, adaletin DNA’sı ile oynamayın. Birilerine şirin gözükmek amacıyla yapılan bu müracaatlar hukuka, adalete saygısızlıktır. Aziz Yıldırım ile ilgili birçok spekülasyon yapıldı. Şikeyi sadece Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım yapmadı. Şike yapılmışsa birçok kulüp tarafından yapılmıştır. Sadece Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’ın yargılanması adaletli değildir. Cumhuriyet savcısının yapmış olduğu bu müracaatı 13. Ağır Ceza Mahkemesi kaale almayacaktır. Kesinleşmiş, hükmü verilmiş bir olayın yeniden gündeme getirilmesi hukuka saygısızlıktır.”

Kazmaz, Fenerbahçe’nin gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma beklentisine ihtimal bile vermediğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar