UEFA eski genel sekreterleri Taylor David Alexander vefat etti

Atatürk Havalimanı'nda Cenevre uçağını beklerken kalp krizi geçiren UEFA'nın eski genel sekreterlerinden Taylor David Alexander, 2 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra ambulans uçakla ülkesi İskoçya'ya gönderilmişti. Taylor David Alexander,...

Google Haberlere Abone ol
UEFA eski genel sekreterleri Taylor David Alexander vefat etti

Atatürk Havalimanı'nda Cenevre uçağını beklerken kalp krizi geçiren UEFA'nın eski genel sekreterlerinden Taylor David Alexander, 2 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra ambulans uçakla ülkesi İskoçya'ya gönderilmişti. Taylor David Alexander, ülkesinde vefat etti.

Atatürk Havalimanı'nda 11 Haziran'da Cenevre uçağını beklerken kalp krizi geçiren UEFA'nın eski genel sekreterleri Taylor David Alexander (60), yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Yaklaşık 2 hafta yoğun bakımda tedavi gören Alexander, tedavisine ülkesinde devam etme kararı aldı. Sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiği belirtilen UEFA'nın eski üst düzey temsilcisi, tedavisine kendi ülkesinde devam edilmek üzere özel ambulans uçakla dün İskoçya'ya gönderilmişti.

UEFA'nın eski genel sekreterlerinden, İskoçya Futbol Federasyonu'nun eski CEO'su Taylor David Alexander'ın dün İskoçya'nın Glasgow kentinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "UEFA'nın eski genel sekreterlerinden, İskoçya Futbol Federasyonu'nun eski CEO'su David Taylor'un dün İskoçya'nın Glasgow kentinde hayatını kaybettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz." denilerek şu bilgiler verildi:

"1954 doğumlu David Taylor 60 yaşında, evli ve iki çocuk babasıydı. Hukuk mezunu olan Taylor, İskoçya Yatırım Ajansı'ndaki görevlerinin ardından 1999 yılında yeniden yapılanan İskoçya Futbol Federasyonu'nun ilk CEO'su oldu.

7 yıl bu görevde bulunan Taylor, 2007 yılında UEFA Genel Sekreterliği'ne atandı ve 2009 yılına kadar bu görevine devam etti. Ardından UEFA'nın kurduğu Events şirketinin başına geçen David Taylor, vefatından önce UEFA'da yöneticilik görevine devam ediyordu.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak David Taylor'un vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü paylaşır, başta ailesi ve sevdikleri ile UEFA ve İskoçya Futbol Federasyonu'na başsağlığı dileklerimizi iletiriz."

CİHAN

Yorumlar