"Üç maçta işi bitirmek istiyoruz"

- A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Özyiğit: "Takımımız çok iyi durumda. Ciddi bir sakatlığımız yok, her şey yolunda gidiyor. Nantes'ta iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Üç maçta işi bitirmek istiyoruz"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Arzu Özyiğit, Fransa'nın Nantes şehrinde düzenlenecek olimpiyat elemelerinde istedikleri performansı ortaya koyup, olimpiyat vizesiyle Türkiye'ye dönmek istediklerini belirtti.

Özyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydederek, "Yaklaşık üç haftadır çalışıyoruz. Evimizde Nijerya ile iki maç oynadık. Daha sonra Belarus'ta bir turnuvaya katıldık. Orada da üç maç yaptık. Tümünü kazandığımız bu maçlar, bizim için çok faydalı geçti. Takımımız çok iyi durumda. Ciddi bir sakatlığımız yok, her şey yolunda gidiyor. Nantes'ta iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz." dedi.

Grupta Kamerun ve Arjantin ile mücadele edeceklerini hatırlatan Özyiğit, "İki takımı da yenersek A Grubu'nun ikincisiyle oynayacağız. O maçı da kazanırsak olimpiyatlara katılma hakkını elde edeceğiz. Herhangi bir terslik olursa iki maç daha oynama hakkımız var. Yine olimpiyat şansımız olabilir ama biz inşallah oraya kalmadan, üç maçta bu işi bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

Özyiğit, hazırlık döneminde 4 farklı kıtadan takımla hazırlık maçı yapılmasını ise şu sözlerle açıkladı:

"Genelde Avrupa şampiyonalarına katılıyoruz ve Avrupa ülkeleriyle hazırlık maçları yapmaya özen gösteriyoruz. Olimpiyatlara ise tüm kıtalardan ülkeler katılıyor. Onların basketboluna yabancı olmak istemiyoruz. Çünkü çok değişik kültürler ve çok farklı basketbol anlayışı olan ülkeler oluyor. Bu nedenle değişik ülkeler ile maç yapıp bu deneyimimiz arttırmak istedik."

Türk kadın basketbolunun geçmişte yaptıklarıyla gücünü ortaya koyduğunun altını çizen Arzu Özyiğit, "Takımımızın neler yapabileceğini tahmin etmek gerçekten çok zor. Beklediğimizin üstünde başarılar gerçekleştirebiliriz. Çünkü bunun geçmişte örnekleri var. Türk halkının desteğiyle, inşallah çok başarılı bir eleme geçirip arkasından olimpiyatlara gitmeyi planlıyoruz. Olimpiyatlarla ilgili konuşmak için ise şu an çok erken olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Olimpiyat elemeleri B Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçını 14 Haziran Salı günü Arjantin, ikinci maçını ise 15 Haziran Çarşamba günü Kamerun ile oynayacak.

Fransa'da düzenlenecek olimpiyat elemelerinde 4 gruptaki maçlar sonucunda ilk iki sırayı alacak ekipler çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalin kazananı 4 takım, olimpiyatlara katılma hakkı kazanacak. Olimpiyat vizesi alacak 5. takım ise çeyrek finallerin kaybedenleri arasında oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak.

Yorumlar