Twente'nin küme düşürülmesi

- Twente Kulübü, 2. Lig'e düşürülmesine yönelik verilen karara itiraz edecek

Google Haberlere Abone ol
Twente'nin küme düşürülmesi


LAHEY (AA) - Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Lisans Kurulunun, mali sorunları sebebiyle 2. Lig'e düşürülmesini kararlaştırdığı Twente Kulübü, karara itiraz edecek.

Kulübün yönetim kurulu üyesi Jan Schutrups, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, KNVB'nin aldığı karara pazartesi günü itiraz edeceklerini belirterek, en kısa zamanda sonuç almayı umduklarını dile getirdi.

KNVB Lisan Kurulu ile daha önce belirli koşulları içeren bir anlaşmaya vardıklarını ve geçen süre zarfında istenen şartları yerine getirdiklerine inandıklarını belirten Schutrups, alınan küme düşürme kararından sonra hukuki süreç başlatmak dışında seçenekleri kalmadığını söyledi.

Bu arada KNVB'nin küme düşürme kararına 2. Lig'de mücadele eden takımlar da karşı çıktı. İkinci lig kulüpleri adına yapılan açıklamada, Twente'nin kolayca şampiyon olabileceği belirtilerek, federasyonun aldığı kararın kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Mali sorunları nedeniyle 2. Lig'e düşürülen Twente'ye son iki sezon içinde aynı sebep yüzünden üç kez üçer puan silme cezası da verilmişti.

Hollanda Birinci Futbol Ligi 'nin (Eredivisie) köklü kulüplerinden Twente, yatırım şirketi Doyen Sports ile yaptığı anlaşmada kurallara aykırılık tespit edildiği gerekçesiyle geçen sene ise Avrupa kupalarından 3 yıl men cezası almıştı.

Twente, 2010'da şampiyonluk sevinci yaşadığı Eredivisie'yi bu sezon topladığı 40 puanla 13. sırada tamamlamıştı.

Yorumlar