Twente’nin 3 puanı silindi

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), mali durumundaki sorunlardan dolayı Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Twente'nin 3 puanının silinmesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Twente’nin 3 puanı silindi
Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), mali durumundaki sorunlardan ötürü Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Twente'nin 3 puanının silinmesine karar verdi.

Twente Kulübü’nden yapılan izahatda, KNVB’nin, kulübün 2013-2014 sezonuna ait muhasebesinde statla ilgili kullanılan amortisman yöntemi meselesi için 'hemfikir' bulunmadığı bildirildi. Daha öncelikle Twente’ye uyarıda olan federasyonun, durumun düzeltilmemesi üstüne kulübe 3 puan silme cezası verdiği kaydedildi.

Twente Kulübü cezaya itirazda bulunmayacağını açıkladı.

Kulübün mali işlerden mesul yöneticisi Gerald van den Belt, mali durumunun düzeltilmesi için tasarruf yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, Twente’nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Öte yandan tasarruf planları çerçevesinde Twente’nin bayan futbol takımının öteki bir vakfa çağı ve Hollanda İkinci Futbol Ligi’nde (Jupiler League) savaş eden genç takımın istikbal sezon ligden çekilmesi planlanıyor.

Söz konusu cezayla ilgili önceden bilgilendirildiklerini kaydeden teknik direktör Alfred Schreuder de kulübün mali durumunun zorluğundan haberdar olduklarını anlatım etti.

Alınan bu karardan sonra puanı 35’ten 32’ye inen Twente, 25. haftası geride kalan Eredivisie’de bir basamak gerileyerek 9’uncu sıraya düştü.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar