Turnuva bahane, kardeşlik şahane

Dünyanın 9 değişik ülkesinde yaşayan 200’ün üzerinde Uygur Türkü, futbol turnuvası vesilesiyle Kayseri’de buluştu. Bu turnuvayla amaçlarının Uygur Türklerini kaynaştırmak olduğunu ifade eden Turnuva Tertip Komite Başkanı Asgar Can,...

Google Haberlere Abone ol
Turnuva bahane, kardeşlik şahane

Dünyanın 9 değişik ülkesinde yaşayan 200’ün üzerinde Uygur Türkü, futbol turnuvası vesilesiyle Kayseri’de buluştu. Bu turnuvayla amaçlarının Uygur Türklerini kaynaştırmak olduğunu ifade eden Turnuva Tertip Komite Başkanı Asgar Can, amaçlarına ulaştıklarını söyledi.

Kayseri’nin ev sahipliğinde Doğu Türkistanlılar Derneği tarafından organize edilen 2. Doğu Türkistanlı Uygur Gençleri Futbol Turnuvası, 5 gün sürdü. Turnuvaya Türkiye başta olmak üzere Amerika, Almanya, Hollanda, Belçika, Norveç, İsveç, Kazakistan, ve Kırgızistan’da yaşayan Uygurlar kurdukları takımlarla katıldı.

Eleme maçları sonrası Kazakistan ve Kırgızistan Uygur takımları finalde karşılaştı. Kazakistan, karşılaşmayı 2-1 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Kırgızistan ikinci, Almanya Uygurları üçüncü ve Hollanda Uygurları dördüncü oldu. Final maçı sonrası kupa töreni düzenlendi.

Takım bayraklarıyla sahaya çıkan oyuncular kupayı aldıktan sonra sevinç gösterileri sundu. Turnuvaya katıldıkları için takım oyuncularına da birer madalya verildi. Dostluk ve kardeşlik içinde geçen turnuva sonunda Uygurlar, bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

Doğu Türkistanlı Uygur Gençleri Futbol Turnuva Tertip Komite Başkanı Asgar Can, bu turnuvayla amaçlarının dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Uygurları kaynaştırmak olduğunu dile getirdi.

9 ülkeden gelen 200’e yakın Uygur gencinin burada 5 gün boyunca şölen havasında futbol sergilediğini belirten Can, “Kardeşlerimiz, dostluklarını pekiştirdiler, bir birleriyle tanıştılar ve aynı zamanda spor yaptılar. Turnuvanın asıl amacı da zaten bu. Amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum. Bundan sonra iki senede bir bu turnuvayı devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Dünya Uygur Kongre Başkanı Seyit Tümtürk de “Dünyanın her yerine dağılmış olan kardeşlerimiz, turnuva vesilesiyle dostluğu, kardeşliği ve barışı yaşadılar. 21’inci yüzyılda artık göz yaşları dursun, insanların insanlara yapmış olduğu zulüm ve haksızlıklar bitsin.” dedi. CİHAN

Yorumlar