Türkoğlu’nda 5. Kısa Şalvar Güreşi Şampiyonası yapıldı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Türkoğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası yapıldı. Şampiyonaya, Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve...

Google Haberlere Abone ol
Türkoğlu’nda 5. Kısa Şalvar Güreşi Şampiyonası yapıldı

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Türkoğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Kısa Şalvar Güreş Şampiyonası yapıldı. Şampiyonaya, Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Çeçenistan’dan yaklaşık 350 sporcu katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde yapılan şampiyonada konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, uluslararası organizasyon haline gelen şampiyonanın, geleneksel Türk sporlarının dalı olan 'kısa şalvar' güreşlerini yaşatma adına önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise "Ata sporu olan güreş bizlerin en iddialı olduğu spor dalıdır. Yeni sporcularımızın yetişmesi ve ülkemizi temsil etmesi için umarım bu tür organizasyonlar artarak devam eder" dedi.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye giren Abdussamet Timurbanga, Emirhan Gizir, Furkan Gizir, Şevki Öztürk, Ahmet Kaş, Muhammet Kılıçsallayan, Gökhan Zorba, Ali Karaboğa, Sefa Aksoy, İsmail Bulut, Fırat Binici ve İsa Göçen'e ödülleri verildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç güreş ağası seçildi.

Şampiyonayı AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, Cumhuriyet Savcısı Fatih Adıgüzel, Emniyet Amiri Mustafa Kara ve güreşseverler izledi. CİHAN

Yorumlar