"Türkiye'nin tek büyüğü vardır, o da Beşiktaş'tır"

- Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: - "Bizler her zaman, Türkiye'de yaratılmak istenen 'iki büyük kulüp var' senaryosu tutmaz dedik" - "Beşiktaş'ın mutsuzluğu üzerine değil, projelerle adaylar çıkmasını isterdim ama olmadı"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'nin tek büyüğü vardır, o da Beşiktaş'tır"


ANKARA (AA) - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Avrupa'nın sayılı kulüplerinden birisi olacaklarını söyledi.

Fikret Orman, Ankara'daki bir otelde düzenlenen etkinlikte kongre üyeleri ve Anadolu'daki kulüp derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Beşiktaş'ın zor dönemlerinde camianın desteğini alarak aday olduğunu belirten Orman, "Aldığımız kuvvetle, görevimizin başına geçtik. Herkeste bir mutsuzluk, 'yarın ne olacağız' düşüncesi vardı. Bizler her zaman, Türkiye'de yaratılmak istenen 'iki büyük kulüp var' senaryosu tutmaz dedik. Türkiye'nin tek büyüğü vardır, o da Beşiktaş'tır." dedi.

Beşiktaş'ın maddi sıkıntılardan dolayı ortadan kalkmayacak kadar büyük bir kulüp olduğunu ifade eden Orman, "Rakiplerimizin bizden 3-4 kat fazla gelir elde ettikleri statları vardı. Bütçe itibarıyla 3 misli fazlasıyla oynuyorlardı. Bizim önümüzde ise borçlarımız ve davalar vardı. Bize emek veren tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. İnanılmaz fedakarca çalıştık." diye konuştu.

Yapılamaz denen stadı bitirdiklerini ve camiaya kazandırdıklarını dile getiren Orman, şöyle devam etti:

"Rakiplerimiz, 'Beşiktaş'ın marka değeri yoktur' şeklinde açıklamalar yapıyordu. Hepsinden fazla sponsorluk anlaşması yaptığımızı gördüler. Bugüne gelmemizde hepimizin emeklerine ve dualarına inanmaktayım. Şimdi ise adım adım şampiyonluğa gidiyoruz. Kolaycılığa kaçmadık, emeğimizle bir yere geldik. Sadece stada değil, her yere yatırım yaptık. Beşiktaş, Türkiye'nin tescillenmiş en büyük kulübü olmuştur. Kalan iki maçımızı da kazanarak şampiyon olacağımıza inanıyorum."


- Kongre süreci


Fikret Orman, hafta sonu yapılacak genel kurulla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

"Adayların çıkmasını ve demokratik bir yarış olmasını isterdim." diyen Orman, "Beşiktaş'ın mutsuzluğu üzerine değil, projelerle adaylar çıkmasını isterdim ama olmadı. Bu bize dezavantaj oluşturmaz. Biz, aday varmış gibi çalışacağız ve her şeyi kamuoyuna açıklayacağız. Sürdürülebilir Beşiktaş olması lazım. Gelmiş olduğumuz nokta doğaçlama değildir. Hepsi planlanarak yapılmıştır. Eksiklerimiz oldu ama önümüzdeki dönem hepsini halledeceğiz." ifadelerini kullandı.

Camianın, kulübün borçlarının azalmasını istediğini, aynı zamanda da yatırım arzusunda olduğunu vurgulayan Orman, şunları kaydetti:

"Bunlar kolay işler değil. Bazı konularda radikal kararlar alacağız ve masrafları kısmak zorunda kalacağız. Faizden önümüzdeki süreçte kurtulmak zorundayız. Bize emanet olan yetimin hakkını, sansasyonel transfer yapmak için harcamayacağız. Kadroyu güçlendireceğiz ve bunu da bütçemiz içinde yapacağız. 'Hep al' dönemi bitti. 'Sat, makul olanı al, tekrar sat, makul olanı al' dönemi başladı. Beşiktaş, Avrupa'nın sayılı kulüpleri arasında olacaktır. Bunu profesyonel yapıdaki atılımlarımızla göreceğiz."

Fikret Orman, şampiyon olunması halinde takıma verilecek primi bu hafta açıklayacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar