Türkiye’nin tek ay yıldızlı görünümüne sahip stadyumu tamamlandı

Karabük Üniversitesi, çalışmalarına 2011 yılında başladığı dünyanın ilk ve tek ay yıldızlı görünümüne sahip stadyumunu tamamladı. Yapılan düzenlemeler sonunda, Türk Bayrağı'nın sembolü olan ay ve yıldız gün yüzüne çıktı.8...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin tek ay yıldızlı görünümüne sahip stadyumu tamamlandı

Karabük Üniversitesi, çalışmalarına 2011 yılında başladığı dünyanın ilk ve tek ay yıldızlı görünümüne sahip stadyumunu tamamladı. Yapılan düzenlemeler sonunda, Türk Bayrağı'nın sembolü olan ay ve yıldız gün yüzüne çıktı.

8 adet derslik, 60 adet ofis, 4 adet laboratuar, 6 adet antreman salonu, 2 adet ilk yardım salonu, 2 adet masaj odası, 2 adet ekipman odası, 2 adet kafeterya, 4’ der adet sporcu, hakem, takım soyunma odası, 17 bin 832 metrekare yeşil alan ve koşu pisti, şeref tribünü, maraton tribünü, şeref basın tribünü, maraton basın tribünü, güney kale arkası ve kuzey kale arkası tribünleri bulunan Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve Stadyumu, 25 bin oturma kapasitesi ve 40 bin 652 metrekare yüzölçümüne sahip.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yaptığı açıklamada, "Biz Karabük Üniversiteliler olarak bir ilki daha gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Asla bilinenleri tekrarlamayarak farkındalık yaratan Karabük Üniversitesi, bunu hem akademik alanda hem de fiziki mekanda ortaya koymaktadır. İlkleri Karabük Üniversitesi’nde Karabük’te gerçekleştirmek için sürekli yeni atılımlar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Stadyumu projesi." diye konuştu.

İşlevselliği ve ay yıldızlı çevre düzenlemesi ile stadyumun dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını dile getiren Burhanettin Uysal, "Stadyumlar genelde birbirine benzer, farklılıkları ise temelde kapasiteleridir. Öyle bir stadyum projelendirdik ki içerdiği mekanlar, işlevselliği ve çevresiyle birlikte ülkemizdeki stadyumlardan en dikkat çekici ve fark edilebilir olanıdır. Karabük Üniversitesi’nin vizyonu ile yapılan ay yıldızlı stadyumu, 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde tasarlayarak; ülkemizde ve dünyada benzeri olmayan bu stadyumu hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi'nin öğrenci inisiyatifinin her zaman ön planda olduğunu belirten Burhanettin Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: "Stadyumu projelendirirken öğrenci kulüplerimize ofisler tasarladık. Öğrencilerimizi başkasının kurduğu oyunda rol alan değil oyunu kuran kişiler olmaları, lider olmaları için onlara her türlü fırsatı sunuyoruz. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademik birim binası olarak faaliyette olan stadyumumuzda, kulüplerimizde ofislerde yerlerini aldılar. Adeta parlayan bir mücevher gibi ulusal değerlerimizin temel simgesi olan “Hilal ve Yıldız” stadyumumuzu kucaklayarak daima parıldamasını sağlayacak. Ay Yıldızlı Stadyumumuz üniversitemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum." CİHAN

Yorumlar