Türkiye'nin ilk ay yıldızlı stadyumunda sona gelindi

Karabük Üniversitesi tarafından yapılan 25 bin kişilik stadyum Uluslar arası organizasyonlara talip.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin ilk ay yıldızlı stadyumunda sona gelindi

Karabük Üniversitesi tarafından yapılan 25 bin kişilik stadyum Uluslar arası organizasyonlara talip.

Karabük Üniversitesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk Türk bayrağı görünümündeki stadyumunda sona doğru geliniyor. 25 bin kişilik stadyumunun tribün altları Beden Eğitimi Yüksek Okulu'nun derslikleri olarak kullanılacak. Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal stadyum bittiği zaman başta uluslar arası üniversite oyunları olmak üzere bir çok ulusal ve uluslar arası organizasyonlara talip olacaklarını söyledi.

2007 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan Karabük Üniversitesi Türkiye’de ilklere imza atıyor. Demir Çelik Kampusu mimari yapım ve şekil itibari ile Türkiye’de ilk olan bir stadyum yapıyor. Stadyum Türk bayrağının simgesi olan ay ve yıldız içine 25 bin kişilik stadyum yapılırken, ilk defa Türkiye’de bir stadyumun altında meslek yüksek okulu bulunuyor.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal bu stadyumun sadece üniversitenin değil tüm Karabük halkının gururu olduğunu belirterek, "Bu stadyum Karabük Üniversite akademik personeli ve öğrencilerinin hazırladığı bir projedir. Bu stadyumu yapmadan önce Türkiye’deki tüm stadyumları gezerek incelemesini yaptık. Onların yaşadıkları aksaklıkları görerek kendi ihtiyacımıza göre bir stadyum yaptık, daha doğrusu bir spor kompleksi inşa ettik." derken, sözlerine şöyle devam etti:

"Diğer şehirlerdeki stadyumları incelediğimiz de haftada bir kez, ayda 2 kez kullanılıyor. Diğer zamanlar atıl vaziyette olduğunu gördük. Buna da bir çare olarak tribünlerin altına Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu kurduk. Aynı zamanda öğrenci kulüplerinin kullanabileceği derslikler ve alanlar oluşturduk. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin kullanacağı kafeteryalarla, rekreasyon alanı ile birlikte 22 Bin metrekarelik kapalı bir alan inşa ettik. Bura da bu spor kompleksini haftada 1 gün ayda 2 gün değil, 7 gün 24 saat kullanabilecek şekilde inşa edildi. 25 bin kişilik oturma kapasitesine sahip. İçinde her türlü spor yapılabileceği bir spor kompleksi."

ULUSAL VE ULUSLARASI ORGANİZASYONLARA HAZIRIZ

Stadyumun her yapım aşamasının Uluslararası Atletizm Federasyonu yetkilileri tarafından denetlendiğini belirten Uysal, "Stadyumumuzun her yapım aşamasından yurt dışından gelen uluslar arası atletizm federasyonu yetkileri tarafından kontrol edildikten sonra inşaata devam edildi." dedi.

Şu anda Türkiye'de 180 üniversitede 4 milyona yakın öğrencinin okuduğunu da belirten Uysal, "Bu 4 milyon öğrencimizin sportif faaliyetlerinde buraları kullanırlar. Kardeşliği, dostluğu ve birlik beraberliği bu stadyumda kurmuş oluruz. Aynı zamanda uluslar arası müsabakalar ve olimpiyatlarında yapılması konusunda da biz hazırız ve bu stadyumda yapılmasını arzu ediyoruz. Olimpiyatlar da Türk bayrağımızı sporcularımız bu stadyumda göklere çektirir ve İstiklal Marşı söyletip bizleri de gururlandırırlar." diye konuştu.

AY YILDIZIN ORTASINDA STADYUM

Uysal, stadyumun Türkiye mimari ve görünüm bakımından ilk olduğunu da belirterek, "Stadyumumuz bitti, çevre düzenlemesi de bitmek üzere, her ikisi de bittiği zaman hilalin içinde bir stadyum, hilalin etrafında da Türk bayrağındaki dalgalanma olacak, hilalin altında da gençlerimizin rekreasyon alanını da oluşturmuş olacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar