Türkiye'nin "altın" umudu Taha Akgül

- Milli güreşçi Taha Akgül: - "(2016 Rio Olimpiyatları) Ülkemizin benden beklentisi altın madalya. İnşallah kimseyi utandırmayacağım" - "Şu ana kadar güreşte iki madalya çıkması bizim için bir gurur. Rıza kardeşimiz ve Cenk ağabeyimiz görevlerini yaptı" - "Favoriyim ve rakiplerime karşı psikolojik üstünlüğüm var"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin "altın" umudu Taha Akgül


RIO DE JANEIRO (AA) - MUTLU DEMİRTAŞTAN - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler serbest stil güreşte Türkiye'yi temsil edecek Taha Akgül, beklentileri karşılayıp altın madalya kazanarak kendisine inananları utandırmak istemediğini söyledi.

Taha Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest stil 125 kilo müsabakaları öncesi Güreş Milli Takımı'nın performansı ve hedefi hakkında değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin olimpiyatlarda henüz altın madalya kazanamamasından dolayı güreşçiler olarak sorumluluk hissettiklerini kaydeden milli sporcu, "İki madalya kazanılan grekoromen stil başarılı oldu diyebiliriz. Ülkemizin benden beklentisi altın madalya. Beklentileri karşılayıp ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum. Ülkemizde herkes güreşten altın madalya çıkacağı umudu içinde. İnşallah kimseyi utandırmayacağım. Altın madalya için elimden geleni yapacağım." şeklinde görüş belirtti.


- "Rıza kardeşimiz ve Cenk ağabeyimiz görevlerini yaptı"


Milli sporcu, grekoromen stilde gümüş madalya alan Rıza Kayaalp ve bronz madalya elde eden Cenk İldem'in kazandıkları madalyalarla herkesi gururlandırdığını bildirdi.

Antrenmanlarına denk geldiği için arkadaşlarının maçlarını Olimpiyat Köyü'nden takip ettiğini aktaran Taha, "Şu ana kadar güreşte iki madalya çıkması bizim için bir gurur. Türkiye'nin 4 madalyasından ikisi güreşten. İnşallah bu sayı daha da artacaktır. Rıza kardeşimiz ve Cenk ağabeyimiz görevlerini yaptı. Altın madalya olsa daha iyi olacaktı ama bizim için bir gümüş, bir bronz madalya da başarıdır." değerlendirmesinde bulundu.


- "Rakiplerime karşı psikolojik üstünlüğüm var"


Olimpiyat altını için favori olduğunu vurgulayan Taha Akgül, son yıllarda rakiplerine karşı psikolojik üstünlük kurduğunu dile getirdi.

Her sporcunun olimpiyatlar için özel hazırlandığını anlatan milli güreşçi, "Avrupa'da son 4, dünya şampiyonalarında son 2 organizasyonun şampiyonu olarak olimpiyatlara geldim. Tabii ki favoriyim ama olimpiyat mücadelesi farklı. Herkes fizik olarak hazır geliyor. Nasıl sonuçların çıkacağı belli olmuyor." şeklinde konuştu.

Kendisini zorlayabilecek rakipler hakkında da değerlendirmede bulunan Taha, "Rusya, İran ve ABD güreşte güçlü ülkeler. En ciddi rakiplerim bu ülkelerden olacak. Zayıf ülke yok. Şu an 19 rakibim var. Hepsi de birbirinden güçlü. Yine de favoriyim ve rakiplerime karşı psikolojik üstünlüğüm var. Bunu değerlendirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.



Yorumlar