Türkiye'de spor yazarlarının FIFA 2014'teki favorisi Brezilya

Dünyanın dört bir tarafında yüz milyonlarca spor sever nefesini tutmuş Dünya Kupası'nın ilk düdüğünü beklerken, bu yıl kupada mücadele edemeyecek Türkiye'de de heyecan dorukta. Çok sayıda farklı alanda dev ekranlarda maçların takip edileceği...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de spor yazarlarının FIFA 2014'teki favorisi Brezilya

Dünyanın dört bir tarafında yüz milyonlarca spor sever nefesini tutmuş Dünya Kupası'nın ilk düdüğünü beklerken, bu yıl kupada mücadele edemeyecek Türkiye'de de heyecan dorukta.

Çok sayıda farklı alanda dev ekranlarda maçların takip edileceği ülkemizde spor yazarları da turnuvanın başlamasını dört gözle bekleyenlerden. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı 'GençlikSpor' dergisi, futbol dendiği zaman akıllara gelen spor yazarlarına 20. Dünya Kupası'nın hangi kaptanın elinde yükseleceğini sordu.

Spor yazarlarının çoğunluğu ilk 3 tercihini söylerken, kimi yazarlar da yarı final ve finalde kimlerin mücadele edeceğine dair tahminlerde bulundu. Tahminlere göre, ülkemiz spor yazarları da dünya genelindeki genel kanıya katılıyor ve ev sahibi Brezilya'nın kupayı ülke dışına göndermeyeceği fikrinde birleşiyor.

FAVORİLER BREZİLYA, İSPANYA VE ALMANYA

Ev sahibi Brezilya'nın favori olduğu tahminlerde İspanya, Almanya ve Arjantin diğer öne çıkan isimler. Uğur Meleke, Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Kupası'nda favori olarak İspanya'yı görüyor. Ev sahibi Brezilya'yı en şanslı ikinci takım gören Meleke, İtalya'nın bir sürprize imza atabileceğini düşünenlerden.

Yılların efsanesi Beşiktaşlı Metin Tekin'in favorisi ise Arjantin. Tekin de Brezilya'nın şansını yüksek görenlerden. Panzerlerin bu tür turnuvalarda her zaman öne çıkabileceğine dikkati çeken Tekin'in son favorisi ise Almanya.

Bir neslin onun maçlarını dinleyerek büyüdüğü Ercan Taner, Brezilya - Arjantin finali tahmininde bulunuyor. Taner'in üçüncülük favorisi ise İspanya - Almanya arasında oynanmasını beklediği üçüncülük maçına göre şekillenecek.

2002 FİNALLERİ'NİN KAPTANI KORKMAZ'IN FİNALİSTLERİ İSPANYA - ALMANYA

Daha önce Dünya Kupası'nda forma giyen efsane kaptan Bülent Korkmaz'ın final favorisi İspanya - Almanya. Korkmaz'ın bu iki takıma yarı finalde eşlik etmesini beklediği diğer iki takımda Arjantin ve Fransa.

Fuat Akdağ, Can Çobanoğlu ve Okay Karacan Brezilya, Almanya, Arjantin'den birinin Dünya Kupası'na uzanacağı tahmininde bulunurken, Mehmet Demirkol ve Serdar Ali Çeliker ise Brezilya ve Arjantin'in yanına İspanya'yı da ekledi.

Uğur Meleke; İspanya, Brezilya, İtalya. Metin Tekin; Arjantin, Brezilya, Almanya. Ahmet Çakar; Brezilya, Almanya, Hırvatistan. Ercan Taner; final maçında Brezilya-Arjantin, üçüncülük maçında İspanya-Almanya. Bülent Korkmaz; İspanya- Almanya, Fransa- Arjantin yarı finali. Can Çobanoğlu; Brezilya, Almanya, Arjantin. Fuat Akdağ; Brezilya, Almanya, Arjantin. Okay Karacan; Brezilya, Almanya, Arjantin. Mehmet Demirkol; İspanya, Arjantin, Brezilya. Serdar Ali Çeliker; Arjantin, İspanya, Brezilya.

CİHAN

Yorumlar