"Türkiye'de şampiyonluk ve kupa, Avrupa'da Dörtlü Final"

- Darüşşafaka Doğuş'un oyun kurucusu Ender Arslan: "Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası için sonuna kadar gideceğimizi düşünüyorum. Bu iki kulvarda da hedefimiz şampiyonluk. Şu an için THY Avrupa Ligi'nin ise favorisi olmayabiliriz ama çok önemli işler yapıp sezonu Dörtlü Final ile tamamlayabiliriz" - "Yüksek tempo, agresif bir savunma. Bunlar oyun anlayışımızın temelleri" - "David çok iyi bir antrenör. Oyuncularıyla üst düzey bir diyaloğu var"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'de şampiyonluk ve kupa, Avrupa'da Dörtlü Final"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Darüşşafaka Doğuş'un deneyimli oyun kurucusu Ender Arslan, 2016-2017 sezonunda mücadele ettikleri kulvarlarda zirveyi hedeflediklerini söyledi.

Ender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oynadıkları 11 hazırlık ve ilk lig maçını kazanmalarının, takıma moral verdiğini belirtti.

Takımdaki havanın iyi olduğunu ifade eden Ender, yeni sezondaki hedefleriyle ilgili şunları söyledi:

"Hazırlık dönemi istediğimiz gibi geçti. Oynadığımız iyi basketbolla çok güzel sinyaller verdik. Özellikle son hazırlık maçlarında çok ciddi rakiplerle oynadık ve kazandık. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası için sonuna kadar gideceğimizi düşünüyorum. Bu iki kulvarda da hedefimiz şampiyonluk. Şu an için THY Avrupa Ligi'nin ise favorisi olmayabiliriz ama çok önemli işler yapıp sezonu Dörtlü Final ile tamamlayabiliriz. Tabii ki sezonun daha çok başı, çok önemli maçlarda, çok zor atmosferler göreceğiz. Bu karşılaşmalarda vereceğimiz reaksiyon bizim ne kadar ileriye gidebileceğimizi gösterecektir. Takım olarak da zor durumlara iyi reaksiyon vereceğimizi düşünüyorum. Ama bunu ancak yaşayıp göreceğiz. Şu an için Türkiye'de şampiyonluk ve kupa, THY Avrupa Ligi'nde de Dörtlü Final'i başarabiliriz. Bu kapasitemiz var."

Ender, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final hedefinin her basketbolcu için ekstra bir motivasyon olduğunu aktararak, "Dörtlü Final, sezona başlarken tabii ki her takım ve oyuncunun en önemli hedefi oluyor. Dörtlü finale kalmayı başarırsak, İstanbul'da olması bizim için çok büyük avantaj olur. Taraftarımız bize önemli güç katacaktır. Tabii bu söylediklerim tüm İstanbul takımları için geçerli." ifadelerini kullandı.


- "Yüksek tempo, agresif bir savunma"

Deneyimli oyuncu, bu sezon Darüşşafaka Doğuş maçlarına gelenlerin, seyir zevki yüksek maçlar izleyeceğini dile getirdi.

Ender Arslan, Darüşşafaka Doğuş'un oyun anlayışıyla ilgili olarak, "Yüksek tempo, agresif bir savunma. Bunlar oyun anlayışımızın temelleri. Çünkü bunlar David Blatt'in bizden kesin olarak istediği şeyler. Bunları iyi yaptığımız zaman da zaten seyir zevki yüksek bir takım ortaya çıkıyor. Bunu hazırlık maçlarının büyük bölümünde yansıttık. Maçlarımıza gelenler güzel bir basketbol izleyerek, evlerine gitmiş olacaklar. Sezonun genelinde bu böyle olacaktır. Çok rotasyon yapabilecek bir takımız, kalabalık bir kadroyuz. Bu yüzden maçlarımızın her anında yüksek tempoyu koruyacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

- "Blatt, oyuncularının limitlerini fazlasıyla zorlar"

Anadolu Efes'te 8 yıl önce de birlikte çalıştığı David Blatt'i çok iyi tanıdığını vurgulayan Ender, şunları kaydetti:

"David Blatt ile ilk Türkiye deneyiminde de çalışmıştım. David çok iyi bir antrenör. Oyuncularıyla üst düzey bir diyaloğu vardır. Blatt, oyuncularının limitlerini fazlasıyla zorlar. İdmanlarda, kusursuzluğa inanan, küçük detaylar üzerinde duran bir koç. Şu ana kadar da oynatmak istediği basketbolu takıma çok iyi anlattığını düşünüyorum. Bu, maçlara da yansıyor. Zaten kariyerindeki başarıları belli, NBA'e gitmeden önceki son senesinde Maccabi Tel Aviv ile THY Avrupa Ligi'ni kazanmıştı. İnşallah burada da onunla birlikte önemli başarılar kazanırız."

Yorumlar