Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Belli:

- "Olimpiyatlarda bulunmak dahi çok değerli ve bir o kadar da zor bir süreçtir. Biz de sporcularımızın derecelerinden bağımsız olarak, hepsiyle ayrı ayrı onur ve gurur duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Belli:


ANKARA (AA) - Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, 2016 Rio Olimpiyatları'nda birbirinden değerli 6 sporcuyla yer aldıklarını belirterek, sporcularının çabaları ve seviyelerinin gelecek için kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Belli, federasyonun internet sitesinden yaptığı açıklamada, 1936 Berlin Olimpiyatları'ndan bu yana 12. kez olimpiyat oyunlarına katılmanın vermiş olduğu gururla, Türk yelkenciliğini her zaman bir adım daha ileri götürebilmenin mücadelesini vermekte olduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"2016 yılı itibariyle ulaştığımız nokta hepimizi gururlandırıyor. 2016 Rio Olimpiyatları'nda birbirinden değerli 6 sporcuyla yer aldık. Sporcularımızın çabaları ve seviyeleri ise gelecek için bizleri oldukça heyecanlandırdı. Olimpiyatlarda bulunmak dahi çok değerli ve bir o kadar da zor bir süreçtir. Biz de sporcularımızın derecelerinden bağımsız olarak, hepsiyle ayrı ayrı onur ve gurur duyuyoruz. Herkesin şahsında, ülkemizi başarılı bir şekilde temsil ettikleri ve emekleri için 'rüzgarın çocuklarına' teşekkür ediyoruz."

Serhat Belli, bu zorlu mücadele süresince kendilerine inanan, sporcuların ve federasyonun her zaman yanında olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başta olmak üzere, Bakanlık ve Genel Müdürlük teşkilatına, tüm spor camiasına, kulüplere, antrenörlere, sponsorlara, medya mensuplarına, emeği geçen herkese teşekkür etti.

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye, yelkende, Nazlı Çağla Dönertaş ile kadınlar laser radial, Deniz Çınar-Ateş Çınar ikilisiyle 470 sınıfı, Alican Kaynar ile Finn sınıfı, Onur Cavit Biriz ve Dilara Uralp ile de rüzgar sörfü RS:X sınıfında mücadele verdi. Sporculardan dereceye giren olmadı.


Yorumlar