"Türkiye wushuda zirveye çıkacak"

- Türkiye Wushu Milli Takımı Antrenörü Li Sie: - "Milli takım olarak hedefimiz katıldığımız bütün şampiyonalardan madalyalarla dönmek" - "Türkiye'nin wushuda seviyesi oldukça iyi. Avrupa'nın en iyi ülkesi konumunda"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye wushuda zirveye çıkacak"

ANKARA (AA) - İBRAHİM ETHEM ÜNAL- Wushu Milli Takımı'nın Çinli antrenörü Jin Li Sie, Türkiye'nin son yıllarda wushuda atılım yaptığını ve yakın zamanda zirveye çıkacağını söyledi.
Türkiye Wushu Milli Takımı'nı çalıştıran 29 yaşındaki antrenör Li Sie, Türkiye'ye geliş sürecini ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.
Başarılı sporcular yetiştirerek, Türkiye'ye katkı sağlamak istediğini aktaran Jin Li Sie, "Milli takımda 1 yıldır antrenör olarak görev alıyorum. Sporculuk kariyerimde katıldığım şampiyonalarda başarılı sonuçlarla ayrıldım. Antrenör olarak bu çizgimi devam ettirmeye çalışıyorum. Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz sporcu yetiştirmek için antrenörlük teklifinde bulunduğunda teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Şampiyon sporcular yetiştirmek istiyorum." diye konuştu.
Türkiye'de yetenekli, uluslararası wushu sporcularının bulunduğunu dile getiren Çinli antrenör, şöyle devam etti:
"Büyükler kategorisindeki sporcularımız başarılı ve oldukça iyi durumdalar. Küçüklerde ise programlı şekilde çalışarak iyi noktalara gelecek yetenekli sporcularımız var. Milli takım olarak hedefimiz katıldığımız bütün şampiyonalardan madalyalarla dönmek. Türkiye'nin wushuda seviyesi oldukça iyi. Avrupa'nın en iyi ülkesi konumunda. Wushu sporuna ilgi çok iyi. Güzel salonlar ve imkanlar var. Şampiyonalarda başarılı sonuçlar alınıyor. Türkiye son yıllarda wushuda atılım yaptı. Federasyonun yaptığı çalışmalar ile yakın zamanda Türkiye wushuda zirveye çıkacak."


- Akademisyenliği bırakıp Türkiye'ye geldi

Li Sie, Türkiye'deki kariyerinden önce Şanghay Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştığını ve birçok öğrenciye wushu sporunu sevdirdiğini dile getirdi.

Türkiye Wushu Federasyonundan gelen teklifin kendisini heyecanlandırdığına dikkati çeken Çinli antrenör Lie Sie , "6 yıl Şanghay Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünde wushu dersleri verdim. Wushunun benim hayatımda yeri çok önemli. Üniversitede birçok öğrenciye wushuyu sevdirdim. Başarılı sporcular çıkardık. Türkiye'yi yeni bir macera olarak gördüm. Akademisyenliği bırakıp Türkiye'ye geldim." ifadelerini kullandı.

"Hedefim uzun yıllar Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak." diyen Jin Li Sie, şunları kaydetti:

"Burada çok mutluyum. Beni zorlayan dil oldu. Onun dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Türkiye çok güzel bir ülke. Federasyon her konuda yardımcı oluyor. Türkiye'de eğitim sitemi sporcuları zorluyor. Asya ülkelerinde sporcuların çalışma programları eğitimleri yürütebilecekleri şekilde düzenleniyor. Bu sıkıntılarda aşılırsa iyi sporcular yetişecektir."

Yorumlar