Türkiye ve Kuveyt 'Spor Ortaklığı' anlaşması imzaladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye ve Kuveyt arasında sürdürülen 'Dostluk Grubu Heyet Görüşmeleri'nin iki ülke arasındaki spor ortaklığına çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.Bakan Çağatay Kılıç, yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Kuveyt 'Spor Ortaklığı' anlaşması imzaladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye ve Kuveyt arasında sürdürülen 'Dostluk Grubu Heyet Görüşmeleri'nin iki ülke arasındaki spor ortaklığına çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, yapılan anlaşmanın geniş kapsamlı olduğunu belirterek, "İki heyet arasında sürdürülen görüşmelerin, mümkün olduğu kadar geniş kapsamlı bir ortaklık sürecini de beraberinde getireceğine inanıyorum." dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye ve Kuveyt heyetleri arasında sürdürülen ve iki ülke arasında spor başta olmak üzere kendilerini ilgilendiren konularda işbirliğini öngören görüşmeler kapsamında "Kuveyt-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Heyeti"ni makamında kabul etti.

"ÇOK KAPSAMLI BİR PROTOKOL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kuveyt Emiri'nin davetiyle Kuveyt'te olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Kuveyt Parlamentosu'nun Dostluk Grubu Başkanı Al Shaya başkanlığındaki heyetin Türkiye ziyareti de eminim ki çok güzel ve verimli geçecektir. Gençlik ve Spor konularında işbirliğimizi daha da geliştirebileceğimize inanıyorum." dedi.

Görüşmelerin karşılıklı olarak sürdürüldüğünü ve belirli bir noktaya geldiklerini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, 'İki ülke arasında protokolün hangi şartlarda olacağı ve ne zaman imzalanacağı?' sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi:

"İki ülke arasındaki gençlik ve spor alanındaki işbirliği anlaşmasının taslağı Kuveyt'e gönderildi. Görüşmeler oldukça olumlu bir şekilde ilerliyor. Bu toplantımızın ardından Kuveyt Heyeti'nde ki paydaşlarımızın da süreci daha da hızlandıracağını ve protokolün hemen imzalanacağını ümit ediyorum.

Biz, bu yola çıkarken belirli bir çerçeve çizmektense, ikili görüşmelerin ardından mümkün olan en geniş kapsamlı işbirliğini hedefliyoruz. O nedenle şuan belirli branşlar veya sınırlı bir kapsam üzerinden ilerlemedik. Görüşmelerin ardından imzalanacak protokol ile tüm spor alanlarında ve gençlik hizmetlerinde Türkiye ve Kuveyt'in çok güzel bir işbirliğine imza atacağına inanıyorum."

"Kuveyt'i ilgilendiren konularda Türkiye'nin tutumu bizi her zaman memnun etmiştir." diyen

Kuveyt Parlamentosu'nun Dostluk Grubu Başkanı Al Shaya ise Kuveyt'i ilgilendiren birçok konuda Türkiye'nin tutumunu unutmadıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

"Özellikle Kuveyt'i ilgilendiren konularda Türkiye çok yapıcı tavır sergilemiştir. Türkiye'nin her alanda olduğu gibi gençlik ve spor alanlarında ciddi potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda işbirliği geliştirecek çalışmalar yapmak gerektiğine inanıyorum."

Türkiye heyetine AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'nın, Kuveyt Heyeti'ne ise Al Shaya'nın başkanlık ettiği görüşmelere Bakan Çağatay Kılıç'ın yanı sıra iki ülkeden çok sayıda bürokrat ve temsilci katıldı.

CİHAN

Yorumlar