Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:

- "Tekvando ailesi olarak milli iradeye karşı yapılacak her türlü saldırıya kalkan olmaya devam edeceğiz. Alanları terk etmeyeceğiz ve tüm dünyaya Türk milletinin gücünü göstereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin:


KONYA (AA) - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, tekvando ailesi olarak milli iradeye karşı yapılacak her türlü saldırıya kalkan olmaya devam edeceklerini belirterek, "Alanları terk etmeyeceğiz ve tüm dünyaya Türk milletinin gücünü göstereceğiz." dedi.

Şahin, 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün yaptığı haince saldırıda Türkiye'nin ve Türk milletinin büyük bir sınav verdiğini ifade etti.

Hangi siyasi görüşten ve mezhepten olursa olsun, tüm Türk milletinin evlatlarının hainlere karşı tek vücut olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Her zaman Cumhurbaşkanımızın söylediği; 'bir olalım, diri olalım ve iri olalım'ı milletimiz gerçekleştirerek, bu haince saldırıya karşı koymuş ve bertaraf etmiştir. Haince saldırıda vücutlarını silahlara, tanklara ve bombalara karşı siper edip, şehit olan kardeşlerimize camiamız olarak Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca, yaralanan ve gazi olan kardeşlerimize de Allah'tan şifa diliyorum. Tekvando ailesi olarak milli iradeye karşı yapılacak her türlü saldırıya kalkan olmaya devam edeceğiz. Alanları terk etmeyeceğiz ve tüm dünyaya Türk milletinin gücünü göstereceğiz."

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de tekvandoyla yetişen gençlerin ileride milli sporcular Servet Tazegül ve Nur Tatar olacağına inandığını dile getirdi.

Ersöz, "Biz sporcularımızı yetiştirirken, sadece Avrupa'da ve dünyada madalya alan sporcularımızla değil, milli ve manevi değerlerine bağlı sporcularımızla ve antrenörlerimizle görüşüyoruz. Gençlerimize şunu söylemek istiyorum; hem ülkemizi yurt dışında en güzel şekilde temsil edeceksiniz hem de bu ülkenin değerlerini vatanına milletine bağlı birer nefer olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar