Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası

- Şampiyonanın 1. ayak yarışları Bodrum'da başladı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası


MUĞLA (AA) - Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası 1. Ayak Yarışları Bodrum'da başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından, Halikarnas Motor Sporları Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye'nin çeşitli illerinden 31 yarışmacı katıldı.

Bodrum açıklarında başlayan şampiyona, standart 1 sınıfı 0-110 BG, standart 2 sınıfı 111-179 BG, standart 3 sınıfı 180 BG ve üstü, kadınlar kupası, flyboard, drag ve TMF Kupası kategorilerinde gerçekleştiriliyor.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışlara her geçen yıl ilginin giderek arttığını söyledi. Yarışmadaki sporculardan 7'sinin kadın olduğunu ifade eden Şefkatlioğlu, "Enduro, ATV ve sujeti yarışlarının bazılarının ilk ayaklarını Bodrum'da yapıyoruz. Enduro yarışlarında sporcu katılımıyla Türkiye rekoru kırdık. ATV yarışlarında da önemli katılım oldu. Sujetinde de kurallarla ilgili değişikler sonrasında yarışmacı sayısı arttı." dedi.

Dünyanın en iyi sporcularının da yarışmada yer aldığına dikkati çeken Şefkatlioğlu, "Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha önemli sporcuları getirmeyi planlıyoruz. Bugün sıralama turları, yarında normal yarış yapılacak." diye konuştu.

Bu yıl farklı bir uygulama yaptıklarını da anlatan Şefkatlioğlu, "Yarışmacılar koşarak jet skiye binecek ve start alacaklar. Bu uygulama Dünya Şampiyonalarında uygulanıyor. Bunu ilk kez deneyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada, modifiye edilmiş jet skiler güzel görüntüler oluşturdu. Yarışmaya Kumbahçe sahilinde çok sayıda yerli ve yabancı turist de ilgi gösterdi.


Yorumlar