Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. yaşını yarın kutlayacak

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. yaşını yarın düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. yaşını yarın kutlayacak

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. yaşını yarın düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlayacak. Kutlamada önce Levent'teki genel merkezde Atatürk büstüne çelenk bırakılacak. Öğle Namazı'ndan sonra da Levent Camii'nde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulacak.

14 Nisan 1963'te Adnan Akın başkanlığında kurulan Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) kuruluş yıldönümü yarın sabah Levent'teki genel merkezde kutlanacak. Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, "Adnan Akın başkanlığında, Ali Hendekçi, Aydın Bakanoğlu, Burhan Felek, Ferruh İlkünsal, Haluk San, İhsan Biricik, Namık Sevik, Nezih Demirkent, Orhan Vedat Sevinçli, Rıdvan Yelekçi, Samim Var, Tarık Bilgin, Tevfik Ünsi Arkun, Kahraman Bapçum, Yalçın Toker, Sacit Demircan, Necmi Tanyolaç, Necati Karakaya ve Necati Bilgiç’in hayata geçirdiği Türkiye Spor Yazarları Derneği, 51 yaşında." denildi.

Açıklamada ayrıca, "Bir kısmının Hakk'ın rahmetine kavuştuğu; bir kısmının bugün bizimle beraber olduğu o büyüklerimiz, kurdukları bu dernekle, spor basınını bir çatı altında toplayarak, bizlere en büyük iyiliği yapmış olmanın gururunu omuzlarına apolet olarak takmış büyüklerimizdir." ifadelerine de yer verilerek, şu görüşler aktarıldı:

"Ne mutlu bize ki; onların emanet ettikleri bu dernek, gelecek nesillere de aynı şekilde hizmet etmeye, birlik ve beraberlik çatısı olmaya devam edecektir. Aramızdan ayrılan sevgili kurucularımız, genel başkanlarımız ve arkadaşlarımızı, derneğimizin 51. Kuruluş Yıl Dönümünde, bir kez daha rahmetle anıyoruz.

14 Nisan 2014 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Levent Camii'nde, merhum spor yazarlarının ruhlarını taziz için İmam Hatib Nafiz Hacı İslamoğlu idaresinde,
Müezzin Yusuf Kök, Müezzin Musa Delipoyraz tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulacaktır. Tüm üyelerimiz, sporseverler ve din kardeşlerimiz davetlidir."
CİHAN

Yorumlar