Türkiye, satrançta iki organizasyona ev sahipliği yapacak

- 2018 yılında Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatı Türkiye'de organize edilecek - Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay: "Türkiye, satrançta uluslararası organizasyonların merkezi haline geldi"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, satrançta iki organizasyona ev sahipliği yapacak


ANKARA (AA) - Dünya Satranç Federasyonu (FIDE), 2018 yılında Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatı'nın Türkiye'de yapılması kararı aldı.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, FIDE'nin Bakü'de yapılan genel kurulunda, 2018 Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'nın Türkiye'de düzenlenmesine oy birliğiyle karar verildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FIDE Asbaşkanı Gülkız Tulay, iki organizasyonu da Türkiye'ye aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Türkiye satrançta uluslararası organizasyonların merkezi haline geldi." ifadesini kullandı.

Türk satrancının özellikle son yıllarda üst üste elde ettiği başarılarla uluslararası otoriteler tarafından yakından takip edildiğini belirten Tulay, şunları kaydetti:

"Olimpiyat oyunlarında aldığımız derece, Avrupa Şampiyonalarında, uluslararası turnuvalarda kazandığımız madalyalar ve sporcularımızın bireysel başarılarının yanı sıra organizasyon yeteneği ve kalitemizin dünya satranç otoritelerince takdir edilmesi gurur verici. 2017 yılında Avrupa Kulüpler Kupası'na da ev sahipliği yapacağız. Onun ardından gelen bu iki büyük turnuva, Türkiye'nin artık uluslararası organizasyonların merkezi olduğunun da göstergesi. Uluslararası satranç otoriteleri Türkiye’ye ve Türk satrancına güven duyuyor."

"Türk satrancının olimpiyattaki zaferini, FIDE Genel Kurulu'nda taçlandırdık." diyen Tulay, "Türk satrancının, son yıllarda kazandığı uluslararası başarılar ve Avrupa Parlamentosu'nda örnek gösterilen projeler ile satrançta dünya markası olma yolunda ilerliyoruz. Dünya satranç otoritelerinin takip ettiği ve Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlayacak bu uluslararası organizasyonların Türk satranç sporuna güç kazandıracağına inanıyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

Yorumlar