Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni yapıldı

İleriki yıllarda Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek olan yıldız güreşçilerin milli takıma girebilmek için mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni Bursa’da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni yapıldı

İleriki yıllarda Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek olan yıldız güreşçilerin milli takıma girebilmek için mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni Bursa’da yapıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın katılımıyla Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreninde; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin, Pilot Kurmay Binbaşı Metin Çivilibal ve çok sayıda davetli ile güreş sever yer aldı.

BAŞKAN YERLİKAYA: KİMSENİN HAKKINI YEDİRTMEM

Açılış töreninde ilk sözü alan Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, şampiyonada mücadele eden sporculara başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Görevinin başında olduğu sürece kimsenin hakkını yedirtmeyeceğini vurgulayan Başkan Yerlikaya, "Biz de yıllarca bu minderlerin üzerinde mücadele ettik. Hedefimiz her zaman en iyi olabilmekti. Gelecekte Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmenin yolu bu şampiyonadan geçiyor. Sizler Olimpiyatlarda, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda milli mayo ile güreştiğinizde başta aileniz olmak üzere tüm Türk halkı sizinle gurur duyacaktır. Bu doğrultuda asla pes etmeden ve kararlılıkla çalışmalarınızı sürdürmenizi öneririm." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya’nın ardından kısa bir açıklama yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Şampiyonası’nın Bursa’da düzenlenmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek turnuvada mindere çıkan yıldız sporculara başarılar diledi.

Oldukça çekişmeli müsabakalara sahne olan Türkiye Şampiyonası’nda yıldız kızlarda ter döken sporculardan 40 kiloda Derya Kayar, 49 kiloda Gizem Kabak, 60 kiloda Dilan Kaya, altın madalya kazanan isimler oldular.

Bursalı güreş severlerin ilgisi altında yapılan 2. gün müsabakalarında serbest stilde mücadele eden yıldız erkeklerden ise 46 kiloda Cabbar Duyum, 58 kiloda Muhammet Kahraman, 76 kiloda Eyüp Sayan ve 100 kiloda Oğuzhan Yusuf Altın, kürsünün ilk sırasında yer alarak altın madalyanın sahibi oldular.

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Başkan Yerlikaya, Vali Karaloğlu, FILA Asbaşkanı Ayık ve İl Müdürü Şahin müsabakaların ardından organize edilen törende verdi.

Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, yarın saat 09.00’da başlayacak müsabakalar ile devam edecek.
CİHAN

Yorumlar