Türkiye, Rio'da 2 sporcuyla ok atacak

- Okçulukta Türkiye, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz ile madalya mücadelesi verecek - Okçuluk Milli Takımı Başantrenörü Ergin: "Bugüne kadar olimpiyatlarda hiç favoriler kazanmadı, isim vermek mümkün değil. Bu nedenle altın madalya herkesin olabilir" - Türk okçuluğunun olimpiyat macerası 1988 Seul Olimpiyatları'nda başladı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Rio'da 2 sporcuyla ok atacak


ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Okçulukta Türkiye, 2016 Rio Oilmpiyat Oyunları'nda erkeklerde Mete Gazoz ve kadınlarda Yasemin Ecem Anagöz madalya mücadelesi verecek.

Rio Olimpiyat Oyunları için takım kotası elde edemeyen Türkiye adına, bireyselde milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz ay-yıldızlı formayı giyecek.

Okçuluk Milli Takımı Başantrenörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki sporcunun da madalya şansının olduğunu belirterek, "Bugüne kadar olimpiyatlarda hiç favoriler kazanmadı, isim vermek mümkün değil. Bu nedenle altın madalya herkesin olabilir." dedi.

Mete ve Yasemin'in çok genç sporcular olduğunu vurgulayan Ergin, "Olimpiyatlara genç sporcularla gitmek avantaj çünkü kötü deneyimleri yok. Bu noktaya hep iyi sonuçlar alarak geldiler. Kaybetmeyi bilmeyen, iyi tecrübeler biriktiren iki sporcumuz var." diye konuştu.

Olimpiyatlarda 64 sporcunun madalya için yarışacağını dile getiren Ergin, "Altın madalya için herkesin 64'te bir ihtimali var. Şansımız yüksek gözüküyor. Sporcularımızın form durumları iyi." ifadelerini kullandı.

Göktuğ Ergin, Rio'dan dereceyle dönerek bir ilki başarmayı istediklerini, bunun için çok çalıştıklarını sözlerine ekledi.


- Türk okçuluğunun olimpiyat tarihi


Türk okçuluğunun olimpiyat macerası 1988 Seul Olimpiyatları'nda başladı.

Seul'de 3 kadın, 3 erkek olmak üzere 6 okçuyla yer alan Türkiye, bugüne kadar 7 olimpiyatta 29 sporcuyla temsil edildi.

1988 Seul, 1992 Barcelona ve 2000 Sydney Olimpiyatları'na altışar sporcuyla erkekler ve kadınlarda takım halinde katılma başarısı gösteren Türkiye, 1996 Atlanta ve 2004 Atina Olimpiyatları'nda ise kadınlarda takım olarak yer alabildi.

Okçulukta, son iki olimpiyatlarda bireysel kategoride yarışan Türkiye, bu yıl da oyunlara takım olarak gitme şansını kaçırdı. 2016 Rio Olimpiyatları'nda milli formayı, genç okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz giyecek.

Tarihinde olimpiyat madalyası bulunmayan Türk okçuluğunu, bugüne kadar oyunlarda temsil eden sporcular şunlar:

1988 Seul Olimpiyatları (6 sporcu): Elif Ekşi, Huriye Ekşi, İzzet Avcı, Kerem Ersu, Selda Ünsal, Vedat Erbay

1992 Barcelona Olimpiyatları (6 sporcu): Elif Ekşi, Kerem Ersu, Natalia Nasaridze, Özcan Ediz, Vedat Erbay, Zehra Öktem

1996 Atlanta Olimpiyatları (4 sporcu): Elif Altınkaynak, Elif Ekşi, Natalia Nasaridze, Tunç Küçükkayalar

2000 Sydney Olimpiyatları (6 sporcu): Elif Altınkaynak, Hasan Orbay, Natalia Nasaridze, Özdemir Akbal, Serdar Şatır, Zekiye Keskin Şatır

2004 Atina Olimpiyatları (4 sporcu): Damla Günay, Hasan Orbay, Natalia Nasaridze, Zekiye Şatır

2008 Pekin Olimpiyatları (2 sporcu): Göktuğ Yusuf Ergin, Zekiye Şatır

2012 Londra Olimpiyatları (1 sporcu): Begül Löklüoğlu

Yorumlar