Türkiye Okçuluk Federasyonu Hakem Semineri

- Avrupa Okçuluk Birliği Hakem Kurulu Başkanı Jean Martens tarafından verilen seminere 20 hakem katıldı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Okçuluk Federasyonu Hakem Semineri


ANTALYA (AA) - Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen hakem semineri Antalya'da başladı.

Kentteki bir otelde düzenlenen seminerde, Avrupa Okçuluk Birliği Hakem Kurulu Başkanı Jean Martens tarafından 20 hakeme eğitim verildi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl düzenlenen seminere katılan 5 Türk hakemin uluslararası hakem statüsüne kavuştuğunu söyledi. Topaloğlu, bu yılki seminerin ardından da 5 Türk hakemin daha uluslararası hakem düzeyine ulaşacağına inandığını kaydetti.

Uluslararası hakem seviyesine ulaşan Türk hakem sayısının artmasıyla Türk okçuluğunun Avrupa'da daha fazla söz sahibi olacağına dikkati çeken Topaloğlu, amaçlarının Türk okçuluğunu geliştirmek olduğunu ifade etti.

Antalya'da 12-19 Haziran tarihleri arasında Dünya Kupası'nın 3. ayak yarışmalarının yapılacağını hatırlatan Topaloğlu, 75 ülkeden 600 sporcunun katılacağı yarışmanın son yıllarda dünyada yapılan en fazla katılımlı şampiyonalardan olacağını vurguladı.

Türkiye'nin iki sporcuyla Rio Olimpiyatları'na katılmayı garantilediğini anımsatan Topaloğlu, şampiyonada alacakları iyi bir derece ile takım halinde olimpiyat kotası almak istediklerini dile getirdi.

Seminer, yarın sona erecek.

Yorumlar