Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray eşleşir mi?

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali öncesi herkesin aklında aynı soru var; Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynanır mı?

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray eşleşir mi?
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali öncesi hepimizin aklında tıpkı soru var; Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynanır mı?

Grup evrelerinde yeterince alaka çekmeyen Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final öncesi herkes ihtimal hesapları yapmaya başladı. Trabzonspor ve Beşiktaş'ın son 16 turunda veda etmesinin peşinden Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yola devam etmesi, iki ezeli rakibin çeyrek finalde eşleşme ihtimali mevcut mı, sorusunu akıllara getirdi.

İkisi de süratli başı

Salı ve çarşamba günü oynanan karşılaşmaların peşinden Fenerbahçe, Sivasspor ve Bursaspor turu geçerek süratli başı olmayı garantilemişti. Turu geçen öteki takımlardan Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor ise 'seri başı olmayan takımlar' grubunda. Yine Tuzlaspor-Manisaspor maçından galip çıkan Manisaspor süratli başı olamadı. Konyaspor'u geçen Galatasaray süratli başı bulunan 4. takım oldu. Gençlerbirliği ise süratli başı olmayan takımlar içinde kaldı.

3 ayda 3 derbi olabilir

Bu koşullarda Galatasaray ile Fenerbahçe'in çeyrek finalde eşleşme olasılığı bulunmuyor. Ancak iki ezeli rakip, çift maç eleminasyon sistemine oranla oynanacak çeyrek finali de geçerse, yarı finalde eşleşme ihtimalleri var. Bu çeşit bir eşleşme gerçekleştiği takdirde, Türkiye Kupası statüsü gereği yarı final de iki maç üstünden oynanacağı için futbolseverler kupada iki derbi aniden izleme şansını yakalayacak. Yarı final maçları ise 29 Nisan-20 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Bu ihtimalin yaşama geçmesi durumunda, 8 Mart'ta Süper Lig'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin peşinden futbolseverler Nisan ve Mayıs aylarında da ezeli rekabete şahitlik edecek.

İşte Çeyrek Finalistler

Çeyrek final eşleşmeleri, TFF sebebi ile yapılacak kura çekimi sonrasında göze çarpan olacak ve 8 takım içinde çift eleme usulüne oranla oynanacak. Kura çekimi, 17 veya 18 Şubat 2015 tarihinde TFF'nin Riva'daki tesislerinde yapılacak.

Kura çekimine, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Sivasspor süratli başı şekilde katılacak ve Gençlerbirliği, Manisaspor, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor ile eşleşecek. Çeyrek finalde ilk karşılaşmalar 4 Mart Çarşamba günü, rövanş ise 8 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

1. TORBA
FENERBAHÇE
GALATASARAY
MEDICANA SİVASSPOR
BURSASPOR

2. TORBA
GENÇLERBİRLİĞİ
MERSİN İDMANYURDU
KAYSERİSPOR
MANİSASPOR


İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar