Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası

- Düzce'de başlayan şampiyonada, 40 ilden bin 294 sporcu mücadele ediyor

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası

DÜZCE (AA) - Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kulüpler Şampiyonası, Düzce'de başladı.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen, Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda 3 gün sürecek şampiyonada, 40 ilden 221 kulübün bin 294 sporcusu, ümit, genç ve büyükler kategorisinde mücadele edecek.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada ilk dörde girecek takımların, haziran ayında Kocaeli'de düzenlenecek Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Federasyonun bu yıl ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenleyeceğini kaydeden Delihasan, "Çanakkale, Erzurum, İstanbul ve Kocaeli'de etkinliklerimiz olacak. Kocaeli'de güzel bir şampiyona yapacağız. Yani her hafta bir organizasyonumuz var. Önümüzdeki hafta da yurt dışına gidiyoruz. Sırbistan'ın Belgrad şehrinde Yıldızlar Balkan Şampiyonası'na katılacağız. İnşallah takımımız orada başarılı olacaktır." diye konuştu.

Delihasan, Türkiye'de 5 yıldır en fazla madalya alan federasyon olduklarını, dünyada son 10 yılın verileri baz alındığında da genel klasmanda birinci sırada bulunduklarını, hedeflerinin zirveyi korumak olduğunu vurguladı.


Yorumlar